Soldaki ana vitesi 2 veya 3 de kullanabilirsiniz başlangıçta kafanızı çok yormayın diye. Sağdaki vitesi de yokuş çıkarken düşüreceksiniz düz yollarda hızlandıkça viteş artırabilirsiniz.
Kadans, pedal çevirme hızı olarak ifade edilir. Vites değişimlerinizi yaparken belirli bir aralıkta kalmanız önemli. Yağ yakımı için kullandığımız belirli nabız ve kadans aralıklarımız var ancak bunları başlangıç seviyesinde yapabilmeniz pek mümkün olmayabilir. Ortalama dakikada 100 pedal çevirmeniz sağlıklı olur. Ufak bir nüans, bu ortalamalar sürüş koşullarına göre değişir. Öncelikle tırmanmaya çok fazla girmeden düz bir yolda dizlere fazla yük bindirmeden bol pedal çevirerek yakımı hızlandırın. Vücudunuzu fazla zorlamayın, susuz kalmayın. İmkanınız varsa eğer nabzınızı takip edebileceğiniz bir saat kullanabilirseniz daha sağlıklı olur.
Çok teşekkür ederim değerli yanıtlarınız için.

Ben kız bisikletinden söktüğüm seleyi kullanıyorum.

Cinsiyet eşitliği nerede ulan? Erkeklerin selesi minnacık taş gibi plastik, kızların selesi yumuşacık sele.

Bisiklet sürmeyerek de verebilirsin önemli olan açık.

Ama en zahmetsiz ve güzel kardiyolar arasında bisiklet. Geziyorsun, hızlı olduğun için rüzgar yiyorsun, ayakta durmadığın için çok yormuyor ve vites ayarın olduğu için de nabız kontrolün kolay oluyor. Arkaya podcast açıp ağacın bol olduğu bir yerde yapmanı öneririm çünkü çok sarıyor.

Kadans, pedal çevirme hızı olarak ifade edilir. Vites değişimlerinizi yaparken belirli bir aralıkta kalmanız önemli. Yağ yakımı için kullandığımız belirli nabız ve kadans aralıklarımız var ancak bunları başlangıç seviyesinde yapabilmeniz pek mümkün olmayabilir. Ortalama dakikada 100 pedal çevirmeniz sağlıklı olur. Ufak bir nüans, bu ortalamalar sürüş koşullarına göre değişir. Öncelikle tırmanmaya çok fazla girmeden düz bir yolda dizlere fazla yük bindirmeden bol pedal çevirerek yakımı hızlandırın. Vücudunuzu fazla zorlamayın, susuz kalmayın. İmkanınız varsa eğer nabzınızı takip edebileceğiniz bir saat kullanabilirseniz daha sağlıklı olur.
Tam da bunu kastettim. Optimal yağ yakım nabzı kiloya, cinsiyete, metabolizmaya göre çok çok değişse de 120-140 arası ideali bence.

sizin de dediğiniz gibi beslenme şeklime de dikkat ediyorum yaklaşık 2-3 aydır.

Hocam zamanında bu konular ile alakalı bir rehber yazmıştım. Belki incelemek istersiniz.

10 yıldır bisiklet sürerim hiç kilo vermedim. Kilo vermek için düşük tempoda sakin bir şekilde bisiklet sürülmez. Sürekli yüksek tempo, yokuş yukarı ve ağır viteste sürmelisiniz.
Kalori açığı bırakmamanızdan da kaynaklanmış olabilir aslında. Ama sizin de dediğiniz gibi daha tempolu sürmek gerekiyor gibi.