Bisiklet VS Otobüs

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Charles Smith
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    otobüs

Hangisi?

• Bisiklet

Oy: 21 77,8%
  • Otobüs

Oy: 6 22,2%

• Oy verenlerin toplamı
    27
Bisikleti tercih ederim tıklım tıklım bir ortam yerine bisikleti tercih ederim.

Risk her zaman var. Benim bisikletin lastiği normal lastiklere göre yağmurda aşırı kayıyor. 10 km ile viraj dönerek kalabalık bir yolda düştüm teker kaymasından dolayı. Ertesi gün yine aynı yerde yine yağmurda dönerken ciddi anlamda yavaşladım ve tekrar düştüm. İkisi de ciddi olabilecek kazalardı, araç altında kalma gibi durumlar olabilirdi Allah'tan olmadı. Ertesi gün yine yağmur yağıyordu ve acelem vardı yine bisikletle çıktım, bu sefer düşmemek için kaldırımdan gidiyordum ve yavaştım. Sonra gözüm kediye mi neye takıldı bir iki saniye bir baktım yerdeyim. Kaldırım hafif yükselmiş. Lastiğin tekeri de ona paralel olacak şekilde sürtünce yine düştüm

Aslında karanlıkta iyi iş gören bir stop lambam vardı ama bir baktım cam kısmı düşmüş. O kullanılamıyor şu an. Ufak bir lamba var ve bisikletin kendi stok stobu var. Stok far var. Erken çıkıp kaldırım çoğunluklu gidersem bir şey olamz umarım. Kaldırımda düşsem bile hem araba ezme tehlikesi yok hem de kaldırımda ister istemez yavaşım. Daha az tehlikeli olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: 683
Hocam son derece deneyimli gibisiniz
Siz nasıl rahat ederseniz öyle gidin ama tedbiri elden bırakmaya gerek yok

Hocam son derece deneyimli gibisiniz

620 km Elektrikli bisiklet ve çok daha fazla MTB ile tecrübem var. Neredeyse hepsi trafik içinde. Sağolun.
Siz nasıl rahat ederseniz öyle gidin ama tedbiri elden bırakmaya gerek yok

Tamamdır hocam, 40 DK otobüste hasta insanlarla gitmek yerine 30 dk yavaş yavaş kaldırım çoğunluklu giderim daha iyi.

Bisikletim yok ama kesinlikle bisiklet. Otobüs antipatim var.

Normal şartlar altında ben bisiklet derim. Çünkü bisiklet sürmenin bir zevki var. Ben küçükken köyde bisiklet sürerken de öyleydi mesela. Onunla bir yerden başka bir yere gitmek zevkli oluyordu. Ama İstanbul’da bir trafik sorunu var ve o trafikte bisiklete okula gidip gelmek zor. Ha bir de kimin ne yapacağına da güvenemiyorsun. Bu durum e-scooter için de geçerli mesela. Bu nedenle otobüse mahkumum.

Otobüs tabii ki kickdown sesleri için bile binilir özellikle voith şanzımanlı Otokar ve zf ecomatlı BMC'ler mükemmel yeter ki gürültülü olsun o otobüs.

İki otobüs hattı kullanıyorum biri BMC diğerinde ise Mersedes de var Man Lioncty de. Her neyse bisikletin lastik sesi de güzl yarıca ben sürüyorum.

Arkadaşlar bisikeltle gittim. Çıkışta da Beşevlere, Gazi Hastanesine falan gittim oradan de geri Keçiörene döndüm. 5 km sabah okula geliş + 6 km Beşevler + 15 km eve dönüş. Toplan 25 km yaptım bugün. Bataryada yarıya düştü.

- derece değilse bisiklet kullanmayı tercih ederim. Zaten öyle yapıyorum, burada pek öyle - derece olduğu yok. Ama eldiven, boyunluk, bere vs. takıyorum sadece gözlerim açıkta olacak şekilde gidiyorum. Yoksa fena oluyor özellikle parmak uçları ve yanaklar buz tutuyor. Bisikletim de elektrikli değil, çok uzak mesafe olmadığı için sıkıntı olmuyor ama elektrikli bisiklet alasım geliyor hava sıcak olmaya başladığı zamanlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…