Sxinar

Üstün
Makaleler
1
Yer
Türkiye
Bisikletim dag bisikleti her ay bazen ayda 2 defa zincir kırıyor ne yapabilirim aktarıcı değiştirdim. Markası Ümit.

Bisikletim dag bisikleti her ay bazen ayda 2 defa zincir kırıyor ne yapabilirim aktarıcı değiştirdim. Markası ümit.

Gergi ayarına baktır, dişlilerini de bir elden geçir derim uzun zamandır sendeyse dişliler sivrilmiş olabilir ayrıca yağlamayı unutma yağsız zincir çok çabuk bozulur.
Ayda bir zincir kırması normal değil çünkü.
Bende Mosso 2670TB var bisiklet 13 senelik falan hala orijinal zinciri var üstünde bana mısın demiyor.

Gergi ayarına baktır, dişlilerini de bir elden geçir derim uzun zamandır sendeyse dişliler sivrilmiş olabilir ayrıca yağlamayı unutma yağsız zincir çok çabuk bozulur.
Ayda bir zincir kırması normal değil çünkü.
Bende Mosso 2670TB var bisiklet 13 senelik falan hala orijinal zinciri var üstünde bana mısın demiyor.
5 yıldır bende hocam dişlileri değiştirmedim hiç.
Ama artık çok Can sıkıyor.
Aldıktan beri de hiç yaglamadim.

Zincir kirilmasi imkansiz bir sey. Asiri zorlamak ve hic yaglamamak gerekiyor. Decathlon'dan bisiklet zincir yagi alin. Once zincire yag dokucu sikip dis fircasi ile iyice temizleyin sonra durulayin. Sonra da kademe kademe az az yag dokun. Zincir yagi harici yag kulanmayin.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlla zincir yağı kullanacaksın diye bir şey yok, kalın yağ dişli ile zincir arasında aşınmayı engeller ve oring var ise oring içine de girer daha iyi olur.

Zincir yağı diye ekstra para vermeye gerek yok, kalın bir yağ işini görür. Zaten 80W90 gibi yağ su itici olduğu için zincirden hemen cıkmaz.

Temizlik konusuna gelirsek yine gidip saçma sapan pahalı ürünler almana gerek yok, 5 liralık mazot iyi bir kir ve yağ sökücüdür.

Bir yoruma ithafen bu bilgiyi verdim. Gereksiz yere para harcamayın, sadece zincir 🙂

İlla zincir yağı kullanacaksın diye bir şey yok, kalın yağ dişli ile zincir arasında aşınmayı engeller ve oring var ise oring içine de girer daha iyi olur.

Zincir yağı diye ekstra para vermeye gerek yok, kalın bir yağ işini görür. Zaten 80W90 gibi yağ su itici olduğu için zincirden hemen cıkmaz.

Temizlik konusuna gelirsek yine gidip saçma sapan pahalı ürünler almana gerek yok, 5 liralık mazot iyi bir kir ve yağ sökücüdür.

Bir yoruma ithafen bu bilgiyi verdim. Gereksiz yere para harcamayın, sadece zincir 🙂

Ben su vurup makine yağı döküyordum işe de yaramış ( öyle öğretmişlerdi bana da :D )