Bisikletli kuryelik yapmak istiyorum. Yemeksepeti gibi resmi bir yerde değil, dükkânda yapmak istiyorum. Elektrikli bisikletim var. Böyle bir işi nereden bulabilirim? Çevrenizde dönercisi, lokantası falan olan bir tanıdığınız var mı?
Bisikletimin kasası ve iki tarafında büyük çantası var. Her türlü yük yeter. Şarjı biterse yedekte bir elektrikli bir normal bisikletim daha var. Sorun olmaz.
Yer: Ankara.
Bisikletli kuryelik işi bulmak için izleyebileceğin adımlar şunlardır:
1.
Yerel İşletmelerle İletişim Kur:
- Mahallenizdeki restoranlar, kafeler ve dükkânlarla iletişime geç. Sahiplerine ya da yöneticilerine gerektiğinde CV ya da deneyimlerinle birlikte kuryelik hizmeti sunabileceğini anlat.
2.
Sosyal Medya Platformları:
- Facebook, Instagram gibi sosyal medya platformlarında yerel gruplara katıl. "Ankara'da Kuryelik" ya da "Ankara Bisikletli Kuryeler" gibi aramalar yaparak iş ilanları veya ihtiyaçlar hakkında bilgi alabilirsin.
3.
Kuryelik Uygulamaları ve Platformları:
- Geleneksel kurye uygulamaları dışında (Yemeksepeti gibi) yerel işletmelere hizmet sunan platformları araştır. Ayrıca; Deliveroo, Glovo gibi yerlerde de başvuruda bulunabilirsin.
4.
İlan Ver:
- Google, Sahibinden veya Letgo gibi platformlarda kuryelik hizmeti sunduğunu belirten ilanlar vererek tarafına iş arayan işletmelerle iletişim kurabilirsin.
5.
Ağ Oluşturma:
- Diğer bisikletli kuryelerle tanış, deneyimlerini paylaş ve onların önerilerini dinle. Belki kendi çevrelerinde seninle çalışmak isteyen bir işletme bulabilirler.
6.
Yerel İş Fuarları ve Etkinlikler:
- Yerel iş fuarlarına katılarak işletme sahipleriyle tanışabilir ve iş olanakları hakkında bilgi edinebilirsin.
Bu adımlar senin için iş bulma sürecini kolaylaştıracaktır. Başarılar!