Crescirclum

Uzman
Selam, iyi Sosyaller.
Elimde BitFenix WhisperM 750W Gold Dual Rail güç kaynağı var. Fotoğrafta da görebileceğiniz üzere PSU üzerinde 4 tane 6+2 PCI-e çıkışı var. Bu güç kaynağıyla 3 tane 6+2 güç çıkışı isteyen bir ekran kartı kullanabilir miyim? Elimde 3 farklı 6+2 PCI-e kablosu var ve hangi girişlere takmalıyım? Elimde halihazırda bulunan 6700 XT için VGA1+VGA2 girişlerini kullanıyorum. VGA1+VGA1+VGA2 olarak ya da VGA1+VGA2+VGA2 olarak kullanılabilir mi?

Bazı yeni nesil 9070XT modellerinde 6+2×3 girişleri var XFX ve ASRock modellerinde özellikle.
Ek olarak bu PSU ile Ekran kartlarıyla beraber gelen 6+2'den 16vhp çeviriciyi kullanabilir miyim? ATX 3.0 PCI-e 5.0 muhabbetlerinden biraz uzakta kaldım. Halihazırda konu var mı baktım ama denk gelmedim. Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• BP-WG750UMAG-7FM-06.webp
    BP-WG750UMAG-7FM-06.webp
    2,5 MB · Görüntüleme: 53
Son düzenleyen: Moderatör:
VGA1+VGA1+VGA2 olarak ya da VGA1+VGA2+VGA2 olarak kullanılabilir mi?

Her ikisi de olur. Her iki 12V kanalı da kanal başına 40A (480W ki 9070 XT'nin anlık pikleri için yeterli gözüküyor) olarak belirtilmiş ve diğer donanımlardan ayrı olarak sadece ekran kartına ayrılmış.

Screenshot_20250701_212946_ReadEra (1).webp

Ek olarak bu PSU ile Ekran kartlarıyla beraber gelen 6+2'den 16VHPWR çeviriciyi kullanabilir miyim?

Evet, kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:
@Crescirclum, PSU kaliteli lakin biraz eski olması sebebiyle anlık piklerin, olası tek kanaldan çekilmesi durumunda o 12V kanalının aşırı akım korumasını tetiklemesi ihtimali belki söz konusu olabilir ama o da kağıt üzerinde düşük duruyor.

Powerlimit kullanmasanız bile rahat rahat beslemesi lazım.

Son düzenleme:
@Crescirclum, PSU kaliteli lakin biraz eski olması sebebiyle anlık piklerin, olası tek kanaldan çekilmesi durumunda o 12V kanalının aşırı akım korumasını tetiklemesi ihtimali belki söz konusu olabilir ama o da kağıt üzerinde düşük duruyor.

Powerlimit kullanmasanız bile rahat rahat beslemesi lazım.
Teşekkür ediyorum.

Güncelleme: Rx 9070xt sapphire pulse kullanıyorum 1 aydır. Konu başlığında bahsedilen sistemle birlikte. Bahsi geçen psu ile birlikte herhangi bir sorun yaşamadım. Default ayarlarda ve undervolt ayarlarda dahil olmak üzere de.

-110vl -15Pl 2750mhz Fast timing- Statik %50 fan hızı.

Gpu hotspot Maks 70 Memory Temp Max: 74 derece. Ortam sıcaklığı 37 derece.

Maksimum gpu power 270w.

Dafault ayarlarda 350w'a kadar çıkıyor.

Undervolt ayarlarında -voltaj değerini kabul etmeyen tek oyun Warframe. Default harici her ayarda crash yiyor.

Son düzenleme: