Ömer_Yeter

Yetkin
Yer
Trabzon/Şalpazarı
Benim bu zamana kadar bitirmiş olduğum oyunlar şunlar:
Sherlock Holmes Chapter One (Optimisazyona rağmen oynyıp bitirmiştim geçen sene)
LA Noiere (Türünün öne gelen temsilcisi olması bir yana 2011 yılında çıkmasına rağmen beni adeta büyülemişti bu oyun.)
GTA IV (hikayesi çok iyi ve karanlık. Diğer yandan da açık dünya da yapılabilecek bir sürü aktivite mevcut.)
Hitman: Absolution (Bu oyun beni ilk kez gizlilik temalı oyunları sevmeme yaradı. Sonuçta türünün çok bilinene bir temsilcisi)

God of War Serisi: Tüm serisi, kaliteli aksiyon oyunları olarak öne çıkıyor. Son iki oyun ise sinematografi anlamında çığır açmış durumda. Epik animasyonlarıyla göz kamaştırıyor ve gerçekten ağzımızı açık bırakıyor.

Dark Souls Serisi & Elden Ring: Bu oyunlar, en gizemli ve epik hikayelere sahip. Dünyalarının tasarımı ve oynanışı ise olağanüstü. Bu oyunlar arasında en sevdiğim, Dark Souls II'dir; SoftS oyunudur.

Sekiro: Pek sevemedim, aksine hiç beğenmedim. Karakter yetenekleri (skill'ler) o kadar fazla olmasına rağmen, boss savaşlarında bunların çoğu neredeyse hiç kullanılmıyor.

FFVII Yeni Üçleme: Aslında daha çok Zack Fair'i görmek için oynuyorum. Genel hikayesi çok ilgimi çekmese de Zack Fair, gerçekten cool bir karakter.

Batman: Arkham Knight: Oynadığım en iyi süper kahraman oyunu diyebilirim.

Marvel's Spider-Man Serisi: Batman kadar beğenemedim. Dövüş mekanikleri çeşitli olsa da, Batman oyunlarındaki komboların yerini bir türlü tutamadı. Hikayesi işe kötü yani. Batman Arkham Knight'a yaklaşamaz.

GTA Liberty City, Vice City, GTA IV: Oldukça keyifli, insanı yormayan, rahatça oynanabilen oyunlar. Klasikleşmiş yapılarıyla nostaljik bir deneyim sunuyorlar.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (BotW): Bana göre hâlâ dünyanın en iyi oyunu. Keşfetmek ve dünyada kaybolmak için mükemmel bir deneyim.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom (ToTK): BotW'ye göre çok daha vasat. Ne yazık ki o kadar da iyi gelmedi ve tam anlamıyla ısınamadım. BotW'nin sunduğu kaliteyi bir türlü yakalayamıyor.

Lies of P: Dark Souls serisi kadar güzel bir oyun. Oyunun evreni son derece orijinal ve etkileyici.

Death Stranding: Oynadıklarım arasında en farklı deneyim sunan oyunlardan biri. Aynı zamanda oldukça güzel bir hikayeye sahip.

Cyberpunk 2077: FPS shooter ve RPG'nin mükemmel bir birleşimi. Hikayesi ve oynanışı oldukça ilgi çekici, ancak en dikkat çeken özelliği kesinlikle açık dünyası. Bence şu anda en iyi açık dünya tasarımına sahip oyunlardan biri. Çeşit çeşit silah, giysi, araç ve özelliklerle dolu, gerçekten kaliteli bir yapım.

Son düzenleme:
Çoğu oyunu baştan sonra bitirmedim ama bitirdiğim bir tane sayayım:

Raft, kendisi çok tatlı oyundur. Yakında yeniden başlayacağım. Hikayesinden hiçbir şey anlamadım ancak oyun çok keyifliydi. Hikayesi hem ingilizceydi hem de anladığım kadarıyla iyi bir hikayesi yokmuş söylentilere göre.

Benim bu zamana kadar bitirmiş olduğum oyunlar şunlar:
Sherlock Holmes Chapter One (Optimisazyona rağmen oynyıp bitirmiştim geçen sene)
LA Noiere (Türünün öne gelen temsilcisi olması bir yana 2011 yılında çıkmasına rağmen beni adeta büyülemişti bu oyun.)
GTA IV (hikayesi çok iyi ve karanlık. Diğer yandan da açık dünya da yapılabilecek bir sürü aktivite mevcut.)
Hitman: Absolution (Bu oyun beni ilk kez gizlilik temalı oyunları sevmeme yaradı. Sonuçta türünün çok bilinene bir temsilcisi)

The Last of Us Part 1: Eşi benzeri görmediğim oyun PS5 Pro'da oynadım para biriktirip Last of Us part 2'yi alacağım.

Rise of the tomb raider/Shadow of the Tomb Raider: İlk bitirdiğim oyunlardan macerası hoşuma gitmişti ama bazı bulmacaları anlamam zaman almıştı. 1-2 Tane çok değil.

A Plague Tale Requiem: Alicianın Hugoyla yaşadıklarını anlatan bir hikaye çok hoş ve duygusal bir hikayesi var. Oynadığım 2. oyun falan zaten 7-8 oyun bitirdim.

It Takes Two: Kardeşimle oynayıp bitirdim ve çok eğlendik güldürücü sahne çok vardı. Mekanik olarak da yaratıcı eğlenceli bir oyun.

Red Dead Redemption 2: Oyunu tam bitirmedim ama 50 saat falan oynadım 15-16 saatim kalmıştı Xbox'da 30 FPS olması ve oyunun tüm hikayesini öğrenmiş olmam canımı sıkmışdı ama PC de uzun zamanlar harcayacağım oyun gibi gözüküyor. Bence çok detaylı ve kesinlikle oynanması gereken bir oyun. Ama çok zaman alanda bir oyun aynı zamanda.

Half-Life serisi: Oyunu bitirdikten sonra evrenine dair videolar izleyip kaynak okurken buldum kendimi. En sevdiğim oyun serisi olabilir.

Red Dead Redemption 2: Karakterleriyle, özellikle Arthur Morgan ile beni mest etmiş bir oyun. 2 kere bitirdim ve şu an 3. kez oynuyorum.

GTA VC: İlk oynadığım bilgisayar oyunudur kendisi. Ayrıca parodisini yaptığı Miami şehrini bana sevdiren oyundur. Bu nedenle en sevdiğim film Scarface, en sevdiğim dizi Dexter oldu. GTA VC en sevdiğim oyun olmasada (muhtemelen en sevdiğim 3. oyun olabilir) GTA serisindeki en sevdiğim oyundur.

Diğer GTA serileri: GTA VC için özel bir başlık açtım çünkü GTA VC'nin anlamı bende büyük. Ancak diğer GTA oyunlarına böyle bir anlam beslemiyorum. Hepsini severek oynadım ve bitirdim.

Marvel's Spider-Man: Eğlenerek oynadım ancak gözüme batan önemli birkaç şey oldu. Düşman yapay zekası ve bazı bölüm tasarımları. Oyunu en son oynayalı 1 yıl geçtiği için pek fazla bir şey hatırlamıyorum. Hatırladığım tek şey düşman yapay zekası ve bazı bölüm tasarımlarını beğenmediğim.

Batman Arkham serisi (Origin dahil): Pandemi zamanında deli gibi oynadığım bir seriydi. Dövüş sistemi o kadar eğlenceliydi ki seriyi kaç kez bitirdiğimi hatırlamıyorum bile. Ayrıca o zamanlar tam bir Batman hayranıydım.

Crysis serisi: Küçük arkadaşlarla oynamaya çalıştığımız bir oyun serisiydi. Özellikle Türkçe dublaj olması çok hoşumuza giderdi. hiç unutmam, küçükken arkadaşlarla beraber Crysis 1'i bilgisayarıma kurmaya babam odaya girmişti. "Ne yapıyorsunuz?" diye sormuştu ve bizde "Türkçe küfürlü oyun indiriyoruz" demiştik. Babam şok olmuştu:rofl:.

Resident Evil serisi (2 Remake, 4 Remake, 7 ve Village): Bu seride özellikle Resident Evil 4 Remake beni çok eğlendirdi. Öyleki oyunu 130 saat oynamışım. Sayısız kez bitirdim. Diğer oyunlara ise bir kez zar zor bitirdim. Hatta Village oynarken yolumu kaybetmekten artık midem bulanmıştı ve aylarca ara vermiştim.

God of War (2018): Severek oynadığım bir oyundur. Bu oyun hakkında söyleyecek pek fazla bir şey bulamadım. Büyük ihtimal linç yiyeceğim ancak söylemek istiyorum. Bu oyun, bitirdiğim oyunlar arasında en az eğlendiğim oyun oldu. Saydığım tüm oyunları en az 2 kere bitirdim ancak bu oyunu sadece 1 kere bitirebildim. 2 yıl aradan sonra tekrar oynamayı denediğimde çok sıkılmış ve silmiştim.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.