i5 7500F

Becerikli
Merhaba,
Bilgisayarımda BIOS güncellemesi yapmak için BitLocker'ı kapatıyordum, aklıma bir şey takıldı. Acaba BitLocker bilgisayarı yavaşlatıyor mudur diye düşündüm. Reddit'te bazı kişiler yavaşlattığını söylemiş, hatta SSD performans testlerinde BitLocker açık SSD'ler daha düşük puanlı çıkmış.

Gerçekten böyle bir şey var mı? BitLocker bilgisayarı yavaşlatıyor olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
BitLocker verileri şifreler, diskteki veriler kriptolanır. Bu şekilde disk başka bir bilgisayara takılırsa verilere ulaşmak için şifre istenir. BitLocker mantığı budur. Şimdi sorunuza gelirsek, evet, BitLocker bilgisayarı yavaşlatabilir çünkü veriler diske yazılmadan önce bir kriptolanma işlemine girer, bu da doğal olarak hafif bir yavaşlık hissettirebilir. Özellikle HDD varsa ciddi şekilde performans kaybı yaşanır, ancak SSD'lerde bu durum minimal seviyelerdedir. Çok önemli verileriniz yoksa kapatabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
BitLocker verileri şifreler, diskteki veriler kriptolanır. Bu şekilde disk başka bir bilgisayara takılırsa verilere ulaşmak için şifre istenir. BitLocker mantığı budur. Şimdi sorunuza gelirsek, evet, BitLocker bilgisayarı yavaşlatabilir çünkü veriler diske yazılmadan önce bir kriptolanma işlemine girer, bu da doğal olarak hafif bir yavaşlık hissettirebilir. Özellikle HDD varsa ciddi şekilde performans kaybı yaşanır, ancak SSD'lerde bu durum minimal seviyelerdedir. Çok önemli verileriniz yoksa kapatabilirsiniz.
Ben açmamıştım zaten formattan sonra otomatik açılmış, o zaman kapatmak en sağlıklısı gibi.