Max Caulfield 54

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar. Windows Vista'dan beri BitLocker adlı bir özellik mevcut. Bu özellik sayesinde disklerimizi kolayca şifreleyebiliyoruz. Windows Vista ve 7'de bu özellik Ultimate ve Enterprise sürümüne özeldi. Windows 8 ve sonrasında ise Pro ve üstünde kullanılabiliyor. Ben de Windows 11 Pro 24H2 kullanıyorum.

Sistemimde TPM mevcut fakat BitLocker'ı C sürücüsünde açmak için illa TPM şart değil. Bir Group Policy ayarı ile normal şifre de kullanılabiliyor. Ben de zaten TPM'e pek güvenmiyorum, o yüzden şifre bana daha mantıklı geliyor.

Sizce BitLocker disk şifrelemesi şifre (parola/password) ile açılmalı mı?

Ben hep kapatıyorum gereksiz onun yüzünden pcmim gidiyordu YT'den kırdım o kilidi yani açma uğraşırsın.

Kilidi aka.ms/myrecoverykey sayfasından basitçe öğrenebiliyorsun bir Microsoft hesabı bağlarsan. Kırılması zor falan değil.

Güvenlik için açılabilir tabii. Açık ya da kapalı olmasının kilit olmasına bağlamıyorsanız istediğinizi yapın açıkçası.

Ben hep kapatıyorum gereksiz onun yüzünden pcmim gidiyordu YT'den kırdım o kilidi yani açma uğraşırsın.
Benim bahsettiğim olay TPM ile açmak değil, doğrudan kendi belirlediğim bir şifre ile açmak. Bu şekilde açınca bilgisayar her açıldığında şifreyi girmek gerekiyor. Her açılışta şu şekilde bir ekran geliyor:
1742759194061.webp

Şifreyi yazıp Enter'a bastığınız anda bilgisayar açılıyor.
Kilidi aka.ms/myrecoverykey sayfasından basitçe öğrenebiliyorsun bir Microsoft hesabı bağlarsan. Kırılması zor falan değil.

Güvenlik için açılabilir tabii. Açık ya da kapalı olmasının kilit olmasına bağlamıyorsanız istediğinizi yapın açıkçası.
Bu bahsettiğiniz şifrelemeyi TPM ile açarsanız geçerli. Eğer direkt şifre (parola) ile açarsanız böyle bir şey yok diye biliyorum. Direkt şifreyi girip açıyorsunuz. Sadece eğer şifreyi unutursanız kurtarma anahtarı kullanma seçeneği ile kurtarabiliyorsunuz. Ancak durduk yere asla kurtarma anahtarı istemiyor.

Benim bahsettiğim olay TPM ile açmak değil, doğrudan kendi belirlediğim bir şifre ile açmak. Bu şekilde açınca bilgisayar her açıldığında şifreyi girmek gerekiyor. Her açılışta şu şekilde bir ekran geliyor:
Eki Görüntüle 134839

Şifreyi yazıp Enter'a bastığınız anda bilgisayar açılıyor.

Bu bahsettiğiniz şifrelemeyi TPM ile açarsanız geçerli. Eğer direkt şifre (parola) ile açarsanız böyle bir şey yok diye biliyorum. Direkt şifreyi girip açıyorsunuz. Sadece eğer şifreyi unutursanız kurtarma anahtarı kullanma seçeneği ile kurtarabiliyorsunuz. Ancak durduk yere asla kurtarma anahtarı istemiyor.

Acer Laptop'umda her Update sonrası bu ekranı görüyorum. Açıkçası çok da önemli bir zorluğu yok ama her açılışta oluyorsa kapatılabilir tabii ki. Şifreyi random belirliyorlar ve çok da uzun.