Haberlerde bu var. Emin değilim ama yine de paylaşmak istedim. Ama araştırdığım zaman böyle yabancı haberlerin olduğunu gördüm.
Bitwarden diye okudum, anlık bir kalp krizi geçirdim.

Bitlocker kullanıyor olmam lazım. Diyelim, gerçek ne gibi bir etkisi olabilir?

Gerçekten verilerinin peşinde olan biri tarafından cihazın çalınırsa Bitlocker şifresini ek bir modül ile aşabilir ve şifrelediğin verilere erişebilir.
Anladım. Önemli biri değiliz ya, o kadar da sorun değil gibi, aslında açtığımı bile hatırlamıyorum. Bir ara kapatacaktım, bulamadım kapatmayı. Geçen PSU yanınca yenisini taktığım için istemişti, 2 gün aradım anca buldum kodu.

Anladım. Önemli biri değiliz ya, o kadar da sorun değil gibi, aslında açtığımı bile hatırlamıyorum. Bir ara kapatacaktım, bulamadım kapatmayı. Geçen PSU yanınca yenisini taktığım için istemişti, 2 gün aradım anca buldum kodu.
Sizin için sorun değil. Ama cihazı çalınırsa verilere erişilmesin diye bu şifrelemeyi yapanlar var bu dünyada. 😶

Piyasada harici USB Mini CD / Disket sürücülerini görmüşsünüzdür. Sıradan kullanıcı Allah Allah neden hala satılıyor acaba CD-Floppy devri mi kaldı diye düşünür. Bunlar işte hep güvenlik. Hedef kitlesi de zaten biz değiliz.

@Hasan Merkit Yeterli bir Master key ile 2FA açık bir hesabı çalmaları oldukça zor olmaz mı? Çok bir bilgim yok ancak merak etmiyor değilim.

Programın zaten Master Key gibi önemli bilgileri sunucuda tutmuyor, diyelim ellerine ulaştı, girseler bile 2FA açık olacak. Merkezi sunucular kırılsa bile ellerine sadece şifreli dosyalar geçmeyecek mi?

@Hasan Merkit Yeterli bir Master key ile 2FA açık bir hesabı çalmaları oldukça zor olmaz mı? Çok bir bilgim yok ancak merak etmiyor değilim.

Programın zaten Master Key gibi önemli bilgileri sunucuda tutmuyor, diyelim ellerine ulaştı, girseler bile 2FA açık olacak. Merkezi sunucular kırılsa bile ellerine sadece şifreli dosyalar geçmeyecek mi?
2FA sayesinde parolası çalınan bir hesaba giriş yapılamadığına şahit oldum. İki adımlı doğrulama destekleyen her sitede bu özelliği açın zaten.