25702

Becerikli
Haftaya bitpazarına gideceğim. Muhtemelen bu üçünden birini bulurum. Alırken nelere bakmam lazım?

Tabi ki test edebiliyorsanız çalışıp çalışmamasına. Eğer çalıştığı konusunda eminseniz disk okuyucusunun sağlamlığına.

Ayrıca mümkünse kronik sorunu olan serilerden uzak durun. Mesela PS2 SCPH-3900X modeli gibi. Özellikle DVD okuyucusunda kronik problemler olabiliyor.

Tabii ki test edebiliyorsanız çalışıp çalışmamasına. Eğer çalıştığı konusunda eminseniz disk okuyucusunun sağlamlığına.

Ayrıca mümkünse kronik sorunu olan serilerden uzak durun. Mesela PS2 SCPH-3900X modeli gibi. Özellikle DVD okuyucusunda kronik problemler olabiliyor.

Test etmeden almam zaten ama eski ürünler olduğu için dikkat edilmesi gerekenleri sordum.

Test etmeden almam zaten ama eski ürünler olduğu için dikkat edilmesi gerekenleri sordum.
O zaman dediğim gibi. Mümkünse kronik sorunlu serilerden almayın (Kişisel düşüncem konsolların FAT kasa versiyonlarından uzak durun. Çünkü ilk modeller FAT kasa olarak çıktığı için genelde kronik sorunlara sahip oluyorlar. Varsa slim kasaları tercih edin derim.)

Ayrıca cihazları sadece açıp kontrol etmenizi de pek tavsiye etmiyorum. 5-10 Dakika açık kalırsa daha iyi olur hatta oyun açın. Tabi bit pazarı ortamında ne kadar mümkün hiç bir fikrim yok.

Tecrübelerimden yararlanarak bir görüş belirteceğim. O ürün bit pazarına düştüyse öyle ya da böyle ya sıkıntısı vardır ve parasını hak etmiyordur. Bit pazarları günümüzde ucuza işe yarar şeyler bulacağınız bir yer değil aksine fazla para ödeyerek ürün alabileceğiniz "zengin hobisine" dönüşmüş vaziyette. Benim farklı şehirlerde gördüğüm bit pazarı durumu maalesef buydu.