Bruhistan

Başarılı
Merhaba kafamda takılan bir soru var. Biz erkekler neden kadınlara ilgi duyuyoruz? Neden böyle dürtülerimiz var mesela? Geçmişten beri hatta, insanoğlu olarak yeni yeni evrimleştiğimizde de böyleydik. Belki güzel oldukları için seviyoruzdur, ilgi duyuyoruzdur fakat bu bayağı yüzeysel ve basit cevap olarak geliyor benim gözümde. Birde bazı erkekler neden cinselliği bu kadar abartıyorlar?

Canlıların iki temel amacı vardır. Hayatta kalmak ve neslini devam ettirmek. Erkeklerin üremesi için kadınlara ihtiyacı var. Dolayısıyla kadınlara ilgi duyacak şekilde evrimleştik.

"O zaman eşcinsellik ve pedofili gibi üremeye engel olan durumlar neden evrimsel süreçte elenmedi?" gibi bir soru soracak olursanız da. O kısımlar çok karışık.

Canlıların iki temel amacı vardır. Hayatta kalmak ve neslini devam ettirmek. Erkeklerin üremesi için kadınlara ihtiyacı var. Dolayısıyla kadınlara ilgi duyacak şekilde evrimleştik.

"O zaman eşcinsellik ve pedofili gibi üremeye engel olan durumlar neden evrimsel süreçte elenmedi?" gibi bir soru soracak olursanız da. O kısımlar çok karışık.
Hocam elinizde 2. konu hakkinda bir makale var mi? Okumak isterim şahsen.

Hocam elinizde 2. konu hakkinda bir makale var mi? Okumak isterim şahsen.

Maalesef zamanında okuduğum makalelerin ismini tam olarak hatırlamıyorum. Aslında bu konuya bir kitapta mı makalede mi denk geldim onu da hatırlamıyorum ama bu konuyla ilgili birkaç kaynak bırakayım.

Burada seçili makaleler var, başlıklarına göre göz atarsanız belki istediğinizi bulabilirsiniz.

Ayrıca Jared Diamond'un "İnsan Cinselliğinin Evrimi" ve "Üçüncü Şempanze" kitaplarına da göz atabilirsiniz. Tam olarak bununla ilgili değiller ancak bu konuya bakış açınızı etkileyebilecek bilgiler içeriyorlar.

Hayatta kalmamız ve ürememiz gerek. Üremek için kadınlara ihtiyaç duyuyoruz. Zaman ilerledikçe bu dürtüler etrafında anlamlar, değerler ve kavramlar oluşmaya başladı. "Aşk" denilen şeyi aşırı indirgeyerek saf biyoloji ile ilgili olduğunu söyleyemem, ama eğilimlerimiz bu doğrultuda çalışıyor gibi gözüküyor ve biyokimyasal aktivitelerle ilişkisi çok kuvvetli. Meme ve kalça büyüklüğüne duyulan ilgi bile evrimsel açıdan açıklanabiliyor.

Ne olursa olsun, günümüzdeki sosyal ilişkiler yalnızca kimyasal etkileşimlerden ibaret değil kesinlikle. Aklımızı kullanmamız bizim evrimimizde bir dönüm noktasıydı ve giderek arttı. Ancak aramızda hâlâ dürtülerini kontrol etmeyi öğrenememiş mahluklar olduğu için etrafımızda o tipten insanlar görmemiz işten bile değil.