Bizdehesaplı.com'dan işlemci almak güvenli mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dnzcn11
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 224
  • Etiketler Etiketler
    işlemci var

dnzcn11

Çalışkan
Bizde hesaplıdan 7600X işlemci aldım güvenilir mi bugün gelecek kuryeyi bekleyip içini açıp kontrol etsem sorun olur mu tutanak tuttururum kullanılmış işlemci yollamışlar bir kişiye şikayet varda gördüm bir de eğer bunu iade edersem 9700X almaya değer mi ekran kartım RX 6800 XT diğer bileşenleri fotoğraf olarak bıraktım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250429_061359_Samsung Internet.webp
    386,2 KB · Görüntüleme: 74
Son düzenleyen: Moderatör:
Siteyi bilmiyorum da kargonun içini açıp kontrol etme hakkınız var. Her ne kadar kurye hakkınız yok dese de var, kontrol ettirmek istemezse de ürünü almak istemediğinizi belirtebilirsiniz. Kuryeler ürün başına para aldıkları için siz ürünü almazsanız, parasını alamayacakları için talebinizi geri çevirmezler.

Kötüyü düşünelim mesela. Kuryenin başında kargoyu açıp iade etsen de, işlemciyi test edip sonradan 14 gün içinde iade talebi oluşturup iade etsen de sana para iadesi yapmama ihtimali her iki senaryoda da var.

Yani günün sonunda THH başvurusu yapmak zorunda kalacaksan her iki senaryoda da yapmak zorunda kalabilirsin. Bu yüzden kargoyu açıp içine bakıp, kurye ile tutanak tutup kendini de kuryeyi de uğraştırmana değmez. Bilgisayara takıp test edersin, sorun varsa iade talep edersin, sorun yoksa hayatına devam edersin.

Hocam işlemci temiz geldi diğer parçaları bekliyorum test için.

Hocam işlemci temiz geldi diğer parçaları bekliyorum test için.

Dosya Ekleri

• 20250502_134630.webp
    3,5 MB · Görüntüleme: 59
  • 20250502_134617.webp
    3 MB · Görüntüleme: 61
@Şişman Adam, yanlışınız var. Yasal olarak alıcı, ürünü kargodayken almayabilir. Alınmayan kargo da satıcıya iade olur ve para iade işlemi doğrudan başlatılır.

@Şişman Adam, yanlışınız var. Yasal olarak alıcı, ürünü kargodayken almayabilir. Alınmayan kargo da satıcıya iade olur ve para iade işlemi doğrudan başlatılır.
Ben alıcının kargoyu almama hakkı yoktur demiyorum açıkçası. Para iadesi olmadığı senaryoda her iki durumda da uğraşacak diyorum. O yüzden alıp test edip duruma göre iade talep etmeyi daha çok tercih edilebilir buluyorum. Kapıda kurye ile uğraşmak, tutanak tutmak vs. bana göre daha uğraştırıcı bir eylem.

Ancak kargonun kapıda alınmayıp doğrudan iade edildiği senaryolarda aracı platformların para iadesi konusunda daha hassas ve hızlı davranma durumu varsa ona bir şey diyemem tabii ki. Yine de ben yorumumu kötü senaryonun yaşanacağı, yani para iadesi konusunda sorun çıkacağı senaryoya göre yaptım.

@Şişman Adam, hocam burada şu devreye girmiyor mu?

• İlk seneryoda ürünü hiç kullanmadan, etmeden ve kargo tutanağı ile iade ediyorsun.
  • İkinci seneryoda kullanılmış(?) ürünü iade ediyorsun.
Satıcı burada ürünü siz kullandınız, sizin elinizde bozuldu diyemez mi? Aslında bana soracak olursanız kargoyu açarken video çekip kendini garantiye almak her zaman daha iyi.

Diyebilir tabii ki. Bunu demesi hukuken haksız, kanun bana belli bir süre içinde koşulsuz ve gerekçesiz iade edebilirsin diyor ama fiili durumda her şey başımıza gelebilir. Hem her iki durumda da yapacağımız iade talepleri fiilen olumlu sonuçlanabilir hem de her iki durumda da iade taleplerimiz karşı tarafça haksız bir şekilde olumsuz sonuçlanabilir. Benim vurgulamak istediğim nokta bu değil.

Bir ürün satın almışım ve ürünün ayıplı olma ihtinali beni kaygılandırıyor. Ya kapıda ürünü kontrol edip ürünü teslim almayıp anında iade edeceğim ya da ürünü teslim alıp test edip ayıplı ise o zaman iade edeceğim.

İşte diyorum ki, madem kaygılıyız, her iki durumda da iade taleplerimizin olumsuz sonuçlandığı ihtimali hayal edelim ve günün sonunda THH'ye başvuracağımızı hayal edelim. O halde kapıda kurye ile, tutanak tutmak ile, video çekip bir şeyleri kanıtlamaya çaba sarf etmek yerine, alayım ürünü test edeyim, ayıplı ise zaten kanun tüketiciye hak tanıyor ben de hakkımı kullanır ona göre süreci işletirim.

Yani iade taleplerinin sonucunda başımıza bir haksızlık geldiği senaryoda en azından fazla efor sarf etmemiş oluyoruz. Vurgulamak istediğim nokta bu yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…