serhatmorgan

Uzman
Oyunu oynadım, bilgisayarımı kapatıp açtıktan sonra tekrar girmeye çalıştığımda böyle oldu ve tüm tuş kombinasyonlarını denesem de bu ekranda kaldı ve sistemi tuştan kapatmak zorunda kaldım. Bu sorun nasıl çözülür?

IMG_7951.webp

Steam kütüphanesinde Black Mesa'ya sağ tıkla, özellikler de ve başlatma seçeneklerine -windowed -noborder komutunu yazıp oyunu başlat. Eğer bu şekilde açılırsa oyun içinden çözünürlüğü monitörünle birebir aynı yapıp tekrar tam ekrana dönebilirsin. Bir de ekran kartı sürücülerin güncel mi kontrol et, bazen shader yüklerken böyle sapıtabiliyor. Bunlar işe yaramazsa oyun dosyalarını doğrulamayı dene, belki save dosyasını yüklerken bir şeyler çakışıyordur.

Event viewer dan hata raporunu paylaşır mısın ?
Nasıl yapacağımı anlatabilir misin hocam?
Steam kütüphanesinde Black Mesa'ya sağ tıkla, özellikler de ve başlatma seçeneklerine -windowed -noborder komutunu yazıp oyunu başlat. Eğer bu şekilde açılırsa oyun içinden çözünürlüğü monitörünle birebir aynı yapıp tekrar tam ekrana dönebilirsin. Bir de ekran kartı sürücülerin güncel mi kontrol et, bazen shader yüklerken böyle sapıtabiliyor. Bunlar işe yaramazsa oyun dosyalarını doğrulamayı dene, belki save dosyasını yüklerken bir şeyler çakışıyordur.
Bunu da bir deneyeyim.

Nasıl yapacağımı anlatabilir misin hocam?
Event Viewer > Windows Logs > Application orta kısımda kırmızı amblem görecek olursan o hata raporu refresh yapmayı unutma, anlık olarak alırsın (oyun açıkken refresh yapman lazım).
Eski hata raporları için sanırım 30 veya 45 dakikada bir güncelleniyor, view reliability monitor.

Black Mesa DirectX eski sürümünü kullanıyor, belki onunla ilgili hata veriyordur, bilmiyorum. Hata raporunu AI'ye yollayın, yapamazsanız biz de el atarız.

Son düzenleyen: Moderatör: