ege0

Uzman
İyi bir oyuncu değilim. Abim bana souls 1'i açtığında save noktası sabırsızlığım yüzünden çok sinirlenmiştim ve oyunun başında zorlanmıştım. Abim de burada iskeletlere ölüyorsun, bunlar en basit düşmanlar dedi. BM Wukong oyun çok zor mu? Bu yaşadığım olay normal mi? Wukong da böyle mi?

Sabırlı değilsen zor. Bu oyunlar tekrar tekrar oynamaya ve hata yaptıkça, bir şeyler öğrendikçe oyun şeklini değiştirmeye itiyor. Veya çoğu yeri kaçarak atlayıp, zorunlu kesmen gereken boss vb. ise bu kaçış becerilerini iyi kullanman gerekiyor. Ayrıca kontrolcü ile oynamak daha ideal oluyor. Klavye ve fare ile de oynanır, ama çoğunlukla daha zor olur.

Benim de böyle oyunlar ile pek aram olmuyor. Rekabetçi oyunlarda belirli bir yere kadar zorlarım. Ama sonrasında eğlence daha ağır bastığından keyif almayınca salarım. Bu oyunlarda o eğlence işi de zorluğu başarmak oluyor. Çoğu oyuncu daha koridor odaklı, elinden tutan(PS hikayeli oyunları, Witcher, CoD vb.) oyunları oynamayı sevdiğinden Souls ve benzeri oyunlar zor veya kanser gelebiliyor.

Sabırlı değilsen zor. Bu oyunlar tekrar tekrar oynamaya ve hata yaptıkça, bir şeyler öğrendikçe oyun şeklini değiştirmeye itiyor. Veya çoğu yeri kaçarak atlayıp, zorunlu kesmen gereken boss vb. ise bu kaçış becerilerini iyi kullanman gerekiyor. Ayrıca kontrolcü ile oynamak daha ideal oluyor. Klavye ve fare ile de oynanır, ama çoğunlukla daha zor olur.

Benim de böyle oyunlar ile pek aram olmuyor. Rekabetçi oyunlarda belirli bir yere kadar zorlarım. Ama sonrasında eğlence daha ağır bastığından keyif almayınca salarım. Bu oyunlarda o eğlence işi de zorluğu başarmak oluyor. Çoğu oyuncu daha koridor odaklı, elinden tutan(PS hikayeli oyunları, Witcher, CoD vb.) oyunları oynamayı sevdiğinden Souls ve benzeri oyunlar zor veya kanser gelebiliyor.
Oyuna alışınca kolay gelir mi peki? Herkes oyuna kolay diyor ama benim sabırsızlığım save noktasının olmamasından kaynaklıydı.

Bu tarz oyunlar alışsan bile vakit istiyor. Atıyorum kontrolcü ile bu oyunları çok güzel oynamaya başladın. Yeni bir oyun çıkınca, karşına çıkan boss'un saldırı sistemini yine öğrenmek için ölmen gerekecek. Ama evet, bu tarz oyunlara alışınca basit yaratıklar vb. öldürmek veya hangi silah, yetenek vb. daha iyi olur hakim olacaksın. Genelde hiç alışamayan, çözemeyenler rehberler ile oynuyor. Ama bence rehber ile oynamak, bu oyunlardan alacağın eğlenceyi azaltıyor. Temel mekanikleri anlamak için basit videolar yeterli. Tam çözüm falan izlemek bana aşırı saçma geliyor. Yani bu oyunlar sabır ve vakit istiyor. Ayrıca atıyorum bir boss'da takıldın, ezbere alıştığın saldırı ve savunma sistemini arada değiştirmeyi denemen lazım. Yani bir şeye kitlenmemek gerekiyor.

Zor ama Elden Ring kadar zor değil. Bazı bosslar aşırı zor ama çoğunluğunu tekte geçersin. Bazıları da birkaç denemede geçiliyor. Dark Souls tarzı oyunlara girişmek istiyorsan başlangıç olarak oynanabilir bence. Kendim %100 bitirdim oyunu.

Oyunun %70i bayağı kolay, geri kalan %30luk kısım ise zor. Bunların bazıları oyunda ilerlemek için gerekli olan bölge veya bosslar onu da belirteyim. Yani zor olanları yapmam geçerim deme şansın pek yok.

Zaten karakterine daha iyi ekipmanlar almak istiyorsan yan objektifleri de yapmak isteyeceksin, en iyi ekipmanlar oyunun gizli haritalarında saklı.