WrieN

Başarılı
Yazılıma ilgim var ve bu alanda kendimi geliştirmek istiyorum araştırmalarım sonucunda blockchain developer olma yolunda adımlar atmaya karar verdim.

Sorum da burada başlıyor sizce bu alanın önü açık mı? İlk adım ne olmalı? Tavsiyeleriniz nedir?

Şimdiden cevaplayan herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Blockchain teknolojileri zaten geleceğin teknolojisi olacak gitgide hocam bu metaverse olaylarında özellikle önem kazanır diye düşünürüm. Konuya tam olarak hakim değilim ama bildiğim kadarıyla zaten kodlama tabanlı ilk başta. Yazılım ve programlama konusunda temel bilgileri edindikten sonra uzmanlaşmaya başlarsınız anca. Yine YouTube'dan detaylıca araştırabilirsiniz konuyu.

Benim tecrübeli bir programcı olarak tavsiyem yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışmaman.
Blockchain developer olacaksan önce Web geliştirmeye ve konseptlerine hakim olmalısın.
Örnek roadmap:
HTML, CSS, JS
sonra React, NodeJS, NextJS, yanında MongoDB, Express gibi bilumum kütüphaneler ve frameworkler.
GitHub, Jenkins gibi platformlar.
Ethers kütüphanesi, sonra Solidity (EVM tabanlı geliştirme yapacaksan tabii)
Ganache, Truffle gibi yardımcı araçlar.
Özetle bu şekilde. Hepsi bu değil tabii ki.

Bunlar tabii ki birkaç aylık bir süreci içeriyor.

"Yazılıma ilgim var" diyerek başlayacaksan öncelikle bunun geçici bir heves olmadığından, ve tek amacının para kazanmak, zengin olmak vb. olmadığından emin ol. Para kazanayım diye yapılacak bir iş değil, başarı da getirmez bu hırs. Önüne düzgün hedefler koy ve kendine düzgün ve kaliteli bir yol çiz.

Nasıl gidiyor başladın mı? @WrieN

Son düzenleme: