Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
Bir blogger olarak blog okur yazarlığı hakkında konuşmak istiyordum birkaç gündür. Ama konu açmaya üşeniyordum. :D
  • Blog okuyor musunuz? Okuyorsanız ne tür okuyorsunuz?
  • Blog kültürü hakkında ne düşünüyorsunuz, şu anki konumu hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • Reels, Shorts devrinde dikkatler azalmış iken blog gibi uzun içerik, hele bir de yazı türünde, okumak sizce nasıl bir konumda şu an?
  • Blog okur yazarlığının katkıları ve bu katkılardan mahrum olma hakkında ne düşünüyorsunuz?
Sorularım bu şekilde. Genel olarak toplayıp cevap verirseniz üzerine güzel bir şekilde konuşabileceğimiz verimli bir sohbet olabilir.

Okumuyorum.
Blog bana saçma geliyor.
Uzun yazı okumam genelde. Sadece dikkat çekenleri okurum.
Katkı sunulur ise kültür yaşanır. Yaşatanlara selam olsun.

-Blog yazılarını okuma alışkanlığı eski internet günlerinden kalmış olup çok nadiren de olsa bilgi gereksinimim olduğu zaman vaktim varsa bazen yapabiliyorum.
-Blog kültürü, internetin ilk zamanlarından bu yana önemli bir yer tutuyor ve özellikle kişisel ifadelerin, fikirlerin, deneyimlerin ve uzmanlıkların paylaşıldığı yerler olarak gelişti ve birçok insanın kendisini ifade edebileceği bir alan sunduğu için bloglar sosyal medya platformlarının öncesinde bir çeşit dijital günlük veya başkalarıyla etkileşimde bulunma fırsatıydı baktığımızda.
-Belli bir kesim için halen daha geçerli bile olsa artık genel anlamda ana akım tarafından uzun zaman önce terk edilmiş niş bir kategori olduğunu anlamak ve buna göre yazımda bulunmakta fayda var eskisi gibi bir etkileşimde bulunulmuyor; eskisi kadar topluluklara hitap etmiyor.
-Böyle bir mahrumiyet olduğunu düşünmüyorum, zaten kısa zaman içerisinde çıkıp gelişen bir alan olduğu için yılların yazılı içeriklerine kıyasla büyük bir hayati etkisi olmayıp başta daha ciddi şekilde kaleme alınan yazın içeriklerinin aksine daha yakın ve kişinin seviyesinde olduğu için yakın geçmiş zamandan beridir az veya fazla bir talebin olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Blog okuyor musunuz? Okuyorsanız ne tür okuyorsunuz?
    • Okuyorum, bazen ilgimi çeken bir içerikle karşılaşırsam.
  • Blog kültürü hakkında ne düşünüyorsunuz, şu anki konumu hakkında ne düşünüyorsunuz?
    • Ölmez ama niş bir işe dönüşmüş vaziyette.
  • Reels, Shorts devrinde dikkatler azalmış iken blog gibi uzun içerik, hele bir de yazı türünde, okumak sizce nasıl bir konumda şu an?
    • İnsanlar uzun yazı okumuyor, buna ben de dahilim.
  • Blog okur yazarlığının katkıları ve bu katkılardan mahrum olma hakkında ne düşünüyorsunuz?
    • Gözlemlemedim.