Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Okumuyorum.
Blog bana saçma geliyor.
Uzun yazı okumam genelde. Sadece dikkat çekenleri okurum.
Katkı sunulur ise kültür yaşanır. Yaşatanlara selam olsun.
-Blog yazılarını okuma alışkanlığı eski internet günlerinden kalmış olup çok nadiren de olsa bilgi gereksinimim olduğu zaman vaktim varsa bazen yapabiliyorum.
-Blog kültürü, internetin ilk zamanlarından bu yana önemli bir yer tutuyor ve özellikle kişisel ifadelerin, fikirlerin, deneyimlerin ve uzmanlıkların paylaşıldığı yerler olarak gelişti ve birçok insanın kendisini ifade edebileceği bir alan sunduğu için bloglar sosyal medya platformlarının öncesinde bir çeşit dijital günlük veya başkalarıyla etkileşimde bulunma fırsatıydı baktığımızda.
-Belli bir kesim için halen daha geçerli bile olsa artık genel anlamda ana akım tarafından uzun zaman önce terk edilmiş niş bir kategori olduğunu anlamak ve buna göre yazımda bulunmakta fayda var eskisi gibi bir etkileşimde bulunulmuyor; eskisi kadar topluluklara hitap etmiyor.
-Böyle bir mahrumiyet olduğunu düşünmüyorum, zaten kısa zaman içerisinde çıkıp gelişen bir alan olduğu için yılların yazılı içeriklerine kıyasla büyük bir hayati etkisi olmayıp başta daha ciddi şekilde kaleme alınan yazın içeriklerinin aksine daha yakın ve kişinin seviyesinde olduğu için yakın geçmiş zamandan beridir az veya fazla bir talebin olduğunu düşünüyorum.