inters0

Uzman
Merhaba,

Yazı yazmayı ve düşünmeyi seven bir kişi olarak bir blog sayfası açmayı düşünüyorum. İsteğim öncelikle ücretsiz olması. Eğer değecekse gene çok olmayacak şekilde para harcayabilirim. Ayrıca insanlara ulaşmasını istiyorum. Nasıl ki insanlar yeni konu açınca hemen ana sayfada gözüküyor ve ulaşılması kolay oluyor, o tarz bir blog sayfası/sitesi açmak istiyorum.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Wordpress kullanabilirsin. Eklentilerin veya temaların ücretli sürümleri var ancak ücretsizi de gayet iş görüyor.
Geçenlerde Wordpress bir sitem vardı ancak kapattım gereksiz bulup en sonunda. Kapatmasam sana gösterirdim.
Ayrıca insanlara ulaşması için ilgi çekici ve yararlı konular bulman lazım. Öyle pat diye Techolay gibi olmayı bekleme yani, hevesin kaçar.

Wordpress kullanabilirsin. Eklentilerin veya temaların ücretli sürümleri var ancak ücretsizi de gayet iş görüyor.
Geçenlerde Wordpress bir sitem vardı ancak kapattım gereksiz bulup en sonunda. Kapatmasam sana gösterirdim.
Ayrıca insanlara ulaşması için ilgi çekici ve yararlı konular bulman lazım. Öyle pat diye Techolay gibi olmayı bekleme yani, hevesin kaçar.
Peki bir okuyucu benim blog sayfamı nasil bulabilir? Sistem nasıl

Peki bir okuyucu benim blog sayfamı nasil bulabilir? Sistem nasıl
Bir ton olayı var araştırman lazım. Çoğu arama motorunun kendine has arama konsolları vardır. İlk başta bunlara tanıtacaksın siteni.
Sonrasında tıklanma aldıkça, siten yavaş yavaş gözükmeye başlayacak. YouTube kanalı açabilirsin mesela bunun için. Şu yazı yayınlandı hakkında bilgi için der siteni koyarsın açıklama ve yorum kısmına. Benim sitem öyle yükselmişti mesela. Fakat ben pek aktif değildim, aktiflik büyük önem taşır. Düşünsene, insanlar aktif olmayan bir siteyi neden takip etsin?

Merhaba,

Yazı yazmayı ve düşünmeyi seven bir kişi olarak bir blog sayfası açmayı düşünüyorum. İsteğim öncelikle ücretsiz olması. Eğer değecekse gene çok olmayacak şekilde para harcayabilirim. Ayrıca insanlara ulaşmasını istiyorum. Yani Technopat mantığı gibi düşünebilirsiniz. Nasıl ki insanlar yeni konu açınca hemen ana sayfada gözüküyor ve ulaşılması kolay oluyor, o tarz bir blog sayfası/sitesi açmak istiyorum.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Ücretsiz olarak Wordpress.com ve Blogger.com var. Kolaylık açısından Blogger.com öneririm.
Ancak ileride blogunuzu ileri seviyeye taşımak isterseniz METUnic'ten domain ve Cenuta'dan (ben zamanında bu firmadan almıştım, ufak tefek sorunlar olsa da sorunları hızlıca hallediyorlardı, memnundum) cPanel hosting alıp içine Wordpress kurarak devam etmenizi öneririm. Cenuta şart değil elbette, birçok alternatifi var. Örneğin şu anda NetVay var, kendilerinden VDS (sanal sunucu) hizmeti alıyorum, ara ara kısa süreli kesintiler yaşansa da genel itibariyle memnunum. Hostingi nasıldır bilemem.

Bence öncelikle bir alan adı belirlemen gerekiyor. Yani diğer ismi ile domain, eğer onu belirleyip satın alırsan. Size kendi hostingim de yer ayırabilirim.

3 tane popüler cms var.
Ghost.
WordPress.
Blogger.

Blogger:
Eğer büyük çaplı bir şey yapmayacaksan blogger kullan çünkü SEO ile uğraşmana gerek yok genellikle Google blogger siteleri daha çok öne çıkarıyor hosting derdin yok Google zaten kendisi karşılıyor tek eksisi istediğin gibi düzenliyememen(plugin desteği falan yok)
WordPress:
Eğer siteyi WordPress ile açıcaksan SEO ilk başlarda başını ağrıtabilir. Ama bunda istediğin tarzda tema bulabilirsin ve aralarında en popüler olanıda bu. Kendileri hosting ve domain hizmetide karşılıyor ama bana göre fiyatını hak etmiyor kurulumu ise kolay. Plugin desteği var ayrıca.
Ghost:
Maalesef Türkiye'de bu fazla tanınmıyor bildiğim kadarıyla da yeni bir cms aynı bu da WordPress gibi hosting ve domain hizmeti karşılıyor. Tema ve eklentiler kısıtlı fakat temaları çok güzeldir ayrıca paylaşımlı hostinge kuramıyorsunuz ve kurulumu aşırı zor.

Üçüde bedava.

Not: Tema ariyor isen theme foresta bakabilirsin ayrıca burada da korsan oyunlar gibi "nulled" temalar var ama asla önermem temayı deneme amacı dışında.

Eğer hosting arıyor isen cenutaya bakabilirsin supportları hızlı ve iyi.

Domain ise en uygun nerede bulduysan al.

Umarım yardımcı olmuşumdur.