Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Chio

Başarılı
Merhaba, bildiğiniz üzere Blogger'da alan adı bağlasanız bile alan adından sonra otomatik olarak tarih+başlık+.html ekliyor. (Ekte örnek resim Mevcut.)

url_demo.webp

Bunu kaldırmanın yolu var, o yolu da GitHub üzerinden buldum. (Linkte nasıl yapılacağı gösteriliyor.)

Ancak benim merak ettiğim konu: Bunun SEO'ya olan etkisi.

Bazı kişiler bu eklediğimiz kodlar ile yaptığımız URL değişikliğinin sadece görünüşe etki ettiğini söylüyorlar. Bazı kişiler ise sadece görünüş değil, SEO'ya da etkisi olduğunu ve bu etkinin olumsuz yönde olduğunu söylüyorlar.

Kesin bir bilgisi olan var mı?

Çözüm
Normalde Blogger'da Google Search Console ile index alınıyor ancak ben otomatik index alıyorum. Kullandığım tema ve alan adım da SEO uyumlu, Google'da ilk sırada çıkıyorum.

Sizin dediğiniz gibi bilgiler okudum ama sebebiyle açıklayan olursa çok sevinirim, kesin bilgi arıyorum.

Kesin bilgi, URL'ler index ve SEO için önemli.
Merhaba, bildiğiniz üzere Blogger'da alan adı bağlasanız bile alan adından sonra otomatik olarak tarih+başlık+.html ekliyor. (ekte örnek resim mevcut.)

Eki Görüntüle 12804

Bunu kaldırmanın yolu var, o yolu da GitHub üzerinden buldum. (linkte nasıl yapılacağı gösteriliyor.)

Ancak benim merak ettiğim konu: Bunun SEO'ya olan etkisi.

Bazı kişiler bu eklediğimiz kodlar ile yaptığımız URL değişikliğinin sadece görünüşe etki ettiğini söylüyorlar. Bazı kişiler ise sadece görünüş değil, SEO'ya da etkisi olduğunu ve bu etkinin olumsuz yönde olduğunu söylüyorlar.

Kesin bir bilgisi olan var mı?

Az da olsa SEO için etkili olur.

Normalde Blogger'da Google Search console ile index alınıyor ancak ben otomatik index alıyorum. Kullandığım tema ve alan adım da SEO uyumlu, Google'da ilk sırada çıkıyorum.

Sizin dediğiniz gibi bilgiler okudum ama sebebiyle açıklayan olursa çok sevinirim, kesin bilgi arıyorum.

Normalde Blogger'da Google Search Console ile index alınıyor ancak ben otomatik index alıyorum. Kullandığım tema ve alan adım da SEO uyumlu, Google'da ilk sırada çıkıyorum.

Kesin bilgi, URL'ler index ve SEO için önemli.

Çözüm
Rica ederim, URL en fazla 5-10 puan etki eder diye düşünüyorum, önemli olan keyword ve içerik.

Şu an blogu yeni açtım, kendimce Blogger'da 1 yıl deneme süreci geçiriyorum. Alan adım yeni, kullandığım tema da SEO uyumlu ve kendim düzenlemeler yaptım. 1 gönderi sonrası Google'da ilk sırada çıkmaya başladım. Sadece URL ile ilgili sorunum vardı, onu da sizin gönderdiğiniz makaleye göre çözdüm. İçerik ve keyword çalışması yapıyorum ancak 1 yıl sonunda duruma göre WordPress'e geçeceğim.