Bu öneri uygulamaya geçirilmiştir.

Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
Merhaba,

Öneri olarak sunmak istediğim "Hikâyeleriniz" kategorisi. Bu kategorinin ismi Medium'daki "Stories"ten gelme. Yani "Hikâye"den kasıt edebi bir tür olan değil, genel olarak blog ve edebi türdeki "yaratıcı" ve "özgün" her yazıyı kapsamakta.

Bu kategorinin amaçları:
  • Benim gibi bloggerların ve/veya yazarların başka platformlardaki yazılarını forum ortamında duyurması ve etkileşim, geri bildirim ve değerlendirme almasıdır.
  • Techolay Sosyal bağlamında ise yaratıcı kolektif yazar-okur etkileşimi kurmaktır.
  • Reklam ve spam yasağı kuralını ihlal etmeyecek, kontrol edilebilir, derli toplu bir forum kategorisi oluşturmaktır. Yani, normalde spam, saçma sapan, değerli değersiz her şey paylaşılabilir. Ama kategori kontrolü dahilinde reklam/spam olmadan sadece "yaratıcı içerik" boyutunda paylaşımlar kabul edilebilir. Bu daha sağlıklı olur.
    • Sözüm meclisten dışarı. Freeflarum vb. web tabanlı hazır script sitelerinden bir şey oluşturup ondaki içerikleri yayımlamak sağlıksız olabilir, bu sadece bir örnek. Ama kişi kendi kişisel blog sitesinde, Medium yahut Substack vb. platformlarda içerik üretmişse ve bu içerik sırf etkileşim almak amaçlı değilse "Hikâyeleriniz" kategorisi için uygun bir paylaşım olur.
  • "Projeleriniz" diye bir kategori var, evet, fakat bu kategori bir projenin -örneğin web sitesi, uygulama, yazılım, aktivite- tekil paylaşımı için uygundur. Bu dediğim kategori çoklu paylaşımlar içindir.
Peki neden reklam olmaz?

Bu öneri nezdindeki kategori, özgün blog ve edebi içerikler için yazarların forum bağlamında potansiyel okurlara ulaşması amacını taşımaktadır. Her konu moderasyon onayından geçiyor. İçerikler de kısaca moderasyon kontrolünden geçer ve özgün olup olmadığı, spam mı değil mi kontrolü gibi şeylere bakılır. Akabinde uygunsa onaylanır.

Ayrıca her türlü içerik değil de sadece blog, köşe yazısı, deneme, şiir, öykü, anı vb. "yaratıcı" olan içerikler kabul edilir. Bu doğrultuda da, etkili ve amacına uygun kullanılırsa Sosyal'de nitelikli yazar-okur kitlesi oluşmaya başlar.

Kullanım şekli nasıl olabilir?

Doğrudan başlık girilip "Arkadaşlar ben böyle bir şey yazdım." deyip bağlantı kopyala-yapıştır yapmak doğru olmaz.

Ana içeriği açıklayan nitelikli ve özgün bir paragraf yazılır ve bağlantı paylaşılabilir. Yahut ana içeriğin kendisinden bir paragraf, pasaj alınıp yazılıp kısa bir açıklama girilip bağlantı paylaşılabilir.

Önerimi bu şekilde sundum, sizler ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör: