serhatmorgan

Uzman
Videonun 1.27’nci dakikasındaki vuruşu nasıl yapabilirim? Silahım aynı silah ve +6.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaratıklara üst üste ya da ağır atakla birkaç kez vurunca stun yiyorlar. O zaman kafasına gidip R1'e basman yeterli. Daha kolay stun yemesi için de silahına ateş uygulayabilir ya da canavar hapı alabilirsin.
Not: Bazı bosslara parry atabiliyorsun tabancanla onlarda da yine backstab atabilirsin bu şekilde.

Yaratıklara üst üste ya da ağır atakla birkaç kez vurunca stun yiyorlar. O zaman kafasına gidip R1'e basman yeterli. Daha kolay stun yemesi için de silahına ateş uygulayabilir ya da canavar hapı alabilirsin.
Not: Bazı bosslara parry atabiliyorsun tabancanla onlarda da yine backstab atabilirsin bu şekilde.
Hocam öncelikle yardımın için teşekkürler. Birkaç şey daha soracağım, souls like oyunlarda yeniyim, parry nedir? Ve videoda yaratığın arkasından güçlü vuruşu yapıyor. Stun yedikten sonra arkasına geçmem veya kafasına vurmam yeterli mi? Ateş kağıdım da bitti, alacak yer de bulamıyorum sağda solda da bulamıyorum.

Arkasına geçip, kritik vurmuş. Mekanik bu. Neredeyse her düşmanın arkasına geçince kritik vuruyorsun.

Hocam öncelikle yardımın için teşekkürler. Birkaç şey daha soracağım, souls like oyunlarda yeniyim, parry nedir? Ve videoda yaratığın arkasından güçlü vuruşu yapıyor. Stun yedikten sonra arkasına geçmem veya kafasına vurmam yeterli mi? Ateş kağıdım da bitti, alacak yer de bulamıyorum sağda solda da bulamıyorum.
Parry: Düşman sana tam vuracağı zaman L2 ile savuşturma yapmak ve sonra R1 ile de kritik vurma hakkı kazanmak demektir, Dark Souls oyunlarında. Tabii her oyunda L2, taktığın iteme göre savuşturma yapmanı izin verir. Bir şey takmazsan da L2 ile savuşturma yapabilirsin. Genelde kalkanların bir çoğu, L2 ile savuşturma yapmana izin verir.

Düşmanlar tam sana vuracakken tabancanla onlara vurunca sersemliyorlar. Böylece o videodaki adamın yaptığı saldırıyı yapabiliyorsun. Bunu genelde bosslara karşı yapamıyorsun ama. Ateş kağıdını da avcının rüyasına dönüp çeşmeden alınabiliyordu sanki. Ama önce boss geçmen veya bazı itemlerle o çeşmeden (ulaklar olması lazım) alınabilecek şeylerin sayısını da arttırıyorsun. Henüz açık değilse o yüzdendir. Neyin gerekli olduğuna Youtube'dan veya Wiki'den bakabilirsin. Ben oynayalı 10 yıl olduğu için her şeyi net hatırlamıyorum.

Arkasına geçip, kritik vurmuş. Mekanik bu. Neredeyse her düşmanın arkasına geçince kritik vuruyorsun.
Aynen ama bu boss olduğu için önce sersemletmek gerekiyor.
Düzenleme: Bir de şimdi aklıma geldi bosslar stun yediği zaman oyunda bir ses çıkıyor zaten stun yediği zaman anlarsın demek istediğimi.

Kaç kere denedim arkasına geçip vurmayı ama videodaki gibi vuramıyorum. Sadece R1’e basmam gerekiyor değil mi? Hiç anlamadım.

Kaç kere denedim arkasına geçip vurmayı ama videodaki gibi vuramıyorum. Sadece R1’e basmam gerekiyor değil mi? Hiç anlamadım.
Hayır arkasına geçmen gerekmiyor önce sersemletmen gerek. Üst üste vurarak oluyor bu da sanki Sekiro'da posture kırmak gibi mekanik olarak. Üst üste ağır hasar(R2) ya da işte R1-R2 kombosu vs. yaratık sersemliyor birkaç saniyeliğine. O zaman da gidip R1'e basınca bu şekilde yüksek hasar verdiğin animasyon çıkıyor. Zaten bu boss kolay bunu yapmana bile gerek yok ama oyun agresif oynayış tarzını ödüllendirmek için sistemi böyle kurmuş.

Son düzenleme: