Böceklerden çok korkuyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Oyunculukgibisi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 39
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B

Oyunculukgibisi

Becerikli
Az önce fare kadar bir böcek odama geldi. Kıyameti kopardım. Bu korkumu nasıl yenebiliim? Psikiyatri'ye, psikoloğa ya da herhangi bir psikolojik destek merkezine gidemem. (tahmin ettiğinizden daha büyük bir korku)

Odam da çok küçük, böcekle aramızdaki mesafe çok azdı.

Seni yemez merak etme demeyin biliyorum yemez ama korkuyorum işte.

Uçan bir böcekti bir de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Örümcek fobisi normal bir durumdur. Askerlik yapmadın ise umarım şehir içi bir yerde yaparsın. En çok zorlanacağın yer burası. Yapılacak şey olduğunu bilmiyorum.

Normal bir durum, ben de nokta kadar böcek olmadığı sürece hayvanlardan korkarım.

Arkadaşlar normal diyorsunuz ama yenmem gerekiyor. Nasıl yenebilirim?
Böcekler ile alakalı araştırma yapabilirsin ve aslında ekolojiye ne denli faydalı olduklarını görebilirsin. Bu sayede belki biraz ilgin oluşabilir böceklere karşı. Onun dışında korkmanın sebebini onlardan iğremene bağlıyorum. Kendini alıştıra alıştıra durumun üstüne gidebilirsin.

Böcekten kastın hangi böcekler? Mesela karıncadan da korkuyor musun?

Tamam şöyle düşünelim o zaman karıncadan neden korkmuyorsunuz ? Yani sırf görüntüsünden ötürü mü? Eğer öyleyse zihniniz bir kalıba sokmuş kendisini. Ya da toplumun kalıplarına sıkışmışsınız anladığım kadarıyla karıncaların çok tehlikeli türleri de var belki onlardan korkmayacaksınız ama sırf görüntüden ötürü korkuyorsunuz. Farklı bir bakış açısı sunmak istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…