Boğazım yanıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Emre Human
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 308
  • Etiketler Etiketler
    anlık
Son 2 gündür aşırı kola tüketiyorum ondan olabilir mi?

Son 2 gündür aşırı kola tüketiyorum ondan olabilir mi?
Kesinlikle koladan olabilir. Kola zaten daha içerken bile boğazı aşırı yakabilen bir içecek. (İçine çok fazla miktarda asit basılıyor zaten.) Aşırı tüketmek de zararlı. Biraz azaltmayı dene.

Kimse bilemez işte o yüzden doktora git bak herkes farklı farklı sebeplre yazmış.

İfadeler: 144
@Emre Human bu belirti ne zamandır var ve ne tetikledi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sabahtan beri var. Son 2 gündür yaklaşık 3 L kola içtim muhtemelen o tetikledi diye düşünüyorum.
Hocam 3L kolayı 2 günde içmek çok zararlı. Sen kola tüketimini azaltmaya bak. Kafein yüzünden kalp çarpıntısı vb. şeyler yaşamamışsın en azından.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende var bu. Sebebini biliyor musunuz? Sabah uyanınca da boğazım yanarak uyanıyorum.
Evet büyük ihitmalle açlıktan dolayı oluyor. Mide asidi boğazıniza geliyor.

Ama her sabah oluyorsa reflü tehlikesi olabilir.

Çok gegiriyorsan doktora git.

Mide yanması sanırım bu dediğin.
Elma veya yoğurt ye geçer. Geçmezse başka bir şey olabilir doktora görün.

Benzer bir durum bende de oluyordu. Boğazda yanma, midede yanma gibi garip bir hissiyat, yatarken geniz akıntısı olduğundan sırt üstü yatamamak vs.. Bu gibi rahatsızlıklarda; asitli içeceklerin olabildiğince azaltılması, çok farklı yiyeceklerle mideyi doldurmamak, yiyecekleri iyi çiğneyerek yemek, aşırı kahve çay tüketiminin sınırlandırılması ve mümkün mertebe sağlıklı beslenme tavsiye edilir. Sağlık önemli, şakası olmaz, ona iyi bakmalısınız. 2 gün 3L kola içmek midenizi pek önemsemediğinizi gösteriyor. Böyle devam ederseniz Reflü ya da Gastrit gibi ciddi rahatsızlıklara sebebiyet verebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…