Cnote

Uzman
Dostlar merhaba. Başlıktan da anlayacağınız üzere, ben yaklaşık 3 sene önce askerlik görevim için askere gittim. Normal şekilde 6 ay askerlik yaptım. Çok zor ve yoğun bir yerde uykunun 0, psikolojinin alt üst olduğu bir yerdeydim. Ben orada bir boğaz enfeksiyonu geçirdim, ve daha sonrasında her ay tekrar etti. Çok ağır 40 derece ateşlerde, yutkunmanın eziyet olduğu bir şekilde, askerden beri 2 senedir her ay çekiyorum bu illeti, ve penisilin vurunmadan katiyen geçmiyor. Her ay penisilin. Denemediğim ilaç, bitki, gitmediğim kbb ci kalmadı. Ancak doktorlar bademciklerimin küçük olduğunu, kronik gibi gözükmediğini söylüyorlar. Almanın ise, küçük olduklarından riskli olduğunu, kanama ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyorlar ve ameliyata yanaşmıyorlar. Var mı bu durumu yaşayan? Veya tavsiyesi olan? Bıktım artık her sabah acaba şişecekler mi diye uyanmaktan.

Ben aldırdım, düzenli olarak dondurma yerseniz ve kış ayında yaptırırsanız sorun olmaz. Ben aptallık ettim yazın oldum ve dondurmayı çok yemedim, dedikleri gibi bayağı kan kustum fakat sorun olmadı. Uykumda kanamaya başladı, uyanmasam boğulacaktım muhtemelen.

Verdikleri listeye çok iyi dikkat ederseniz sorun olmaz.

Ben aldırdım, düzenli olarak dondurma yerseniz ve kış ayında yaptırırsanız sorun olmaz. Ben aptallık ettim yazın oldum ve dondurmayı çok yemedim, dedikleri gibi bayağı kan kustum fakat sorun olmadı. Uykumda kanamaya başladı, uyanmasam boğulacaktım muhtemelen.

Verdikleri listeye çok iyi dikkat ederseniz sorun olmaz.

Devlet hastanesinde mi oldunuz hocam? Öncesinde ne durumdaydınız?

Devlet hastanesinde mi oldunuz hocam? Öncesinde ne durumdaydınız?
Özel hastanede oldum, hastaneyle ilgisi olduğunu sanmıyorum benim hatamdı. 8-9 yıl olmuştur herhalde çocuktum o zamanlar, öncesinde iyiydim sonrasında da çok bir şey fark etmedi muhtemelen küçük olduğumdan dolayı.

Özel hastanede oldum, hastaneyle ilgisi olduğunu sanmıyorum benim hatamdı. 8-9 yıl olmuştur herhalde çocuktum o zamanlar, öncesinde iyiydim sonrasında da çok bir şey fark etmedi muhtemelen küçük olduğumdan dolayı.

Doğrudur. Hastane mevzusunu şundan dolayı soruyorum. Özel hastane hiçbir şey demeden hadi alalım diyor ve bir bademcik ameliyatına 150k fiyat çektiler. Devlette ise yok abi, hastayken gel. Sanki randevu bulunuyorda, daha sonra da almıyorlar. İlaç verip tekrarlarsa gel diyorlar. Her gittiğinde bambaşka doktor, çoğu asistan zaten. Kitaptan ezbere.

Geçmiş olsun hocam. O bademcik illet bir şey gerçekten ama ameliyat işi zordur. Bademcik ameliyatı sesi de fena etkiliyor.

Sağ olun hocam. Hem de öyle böyle değil. İflahını kurutuyor adamın. Alsalar artık ses falan umurumda değil vallahi.

Çürük dişleriniz var mı? Bademcik aldırmak sanıldığı kadar iyi bir şey değildir. Lenf bezlerine yani bademciğe mümkün olduğu sürece dokunulmamalı. Genelde özel hasteneler bunu para koparmak için size sunar ve reklamını yapar. Unutmayın vücutta hiçbir şey sebepsiz yere bulunmuyor.

Doğrudur. Hastane mevzusunu şundan dolayı soruyorum. Özel hastane hiçbir şey demeden hadi alalım diyor ve bir bademcik ameliyatına 150k fiyat çektiler. Devlette ise yok abi, hastayken gel. Sanki randevu bulunuyorda, daha sonra da almıyorlar. İlaç verip tekrarlarsa gel diyorlar. Her gittiğinde bambaşka doktor, çoğu asistan zaten. Kitaptan ezbere.
Özel hastaneye gitmek isterseniz önerebilirim, hangi şehirdesiniz? Benim sigortam olduğundan para çok sorun olmadı.

Çürük dişleriniz var mı? Bademcik aldırmak sanıldığı kadar iyi bir şey değildir. Lenf bezlerine yani bademciğe mümkün olduğu sürece dokunulmamalı. Genelde özel hasteneler bunu para koparmak için size sunar ve reklamını yapar. Unutmayın vücutta hiçbir şey sebepsiz yere bulunmuyor.

Hocam, geçen aylarda çürük azı diş çekildi ve ayda 1 olan bademcik enfeksiyonum 2 ay sonra oldu. Şimdi de 20'lik dişlerim çekildi. Hepsi gömülüydü ancak, diş hekimi mutlaka etkisi vardır ama tamamen o yapıyordur demek zor diyor. Bilemedim 1 20'lik dişim daha var tamamen sinirle iç içe onu çekmiyorlar.

Özel hastaneye gitmek isterseniz önerebilirim, hangi şehirdesiniz? Benim sigortam olduğundan para çok sorun olmadı.
Ankaradayım hocam, doktor veya hastane önerisine açığım. Teşekkürler ilginize.