Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Winner

Üstün
Bölme sorusunu tam emin olmadan işaretledim. Köklü sorusuna elleyemedim bile. Yardım edebilir misiniz? Cevapları yok maalesef. Köklü sorusunda E şıkkında 6 yazıyor. Bölme sorusunda C şıkkında 1 ve 3 yazıyor.

@SF26
@RapidLemming955 @Michael MYERS @seeraddar @Syntax @Vavien. @Veira @Testo Unit
IMG_20260419_143415.webp
IMG_20260419_143410.webp

Son düzenleme:
Çözüm
İlki için bir çözüm yöntemim yok. Script yazdım. Kendim için tek tek durum düşünüp el ile çözmeye kıyasla daha kısa sürdüğüne eminim.
  1. KLM = 589 için 22 veriyor. Daha büyüğünü sağlayan yok.
  2. KLM = 458 rakamları farklı olma ve dörde bölümden kalanı eşit olma şartını sağlıyor.
  3. KLM = 105 sağlıyor. Bir tane sağlaması yeterli, varsa diğerlerini yazdırmadım bile.
Rakamları farklı olma ve dörde bölümden kalanı eşit olma şartını sağlayan 112 sayı var mış.

x'in karekökü kendisinden büyük ise kendisi (0, 1) aralığındadır.
y'nin karekökü kendisinden küçük ise kendisi 1'den büyüktür.
Soru kısmını okuyunca iki kare farkı üstüne oturup değer vermek dışında bir şey göremiyorum.
  • y = 9 olamaz çünkü x > 0
  • y = 8 olur
  • y = 7 olur
  • y = 6 olur
  • y = 5 olur
  • y = 4 olamaz çünkü x < 1
İlki için bir çözüm yöntemim yok. Script yazdım. Kendim için tek tek durum düşünüp el ile çözmeye kıyasla daha kısa sürdüğüne eminim.
  1. KLM = 589 için 22 veriyor. Daha büyüğünü sağlayan yok.
  2. KLM = 458 rakamları farklı olma ve dörde bölümden kalanı eşit olma şartını sağlıyor.
  3. KLM = 105 sağlıyor. Bir tane sağlaması yeterli, varsa diğerlerini yazdırmadım bile.
Rakamları farklı olma ve dörde bölümden kalanı eşit olma şartını sağlayan 112 sayı var mış.

x'in karekökü kendisinden büyük ise kendisi (0, 1) aralığındadır.
y'nin karekökü kendisinden küçük ise kendisi 1'den büyüktür.
Soru kısmını okuyunca iki kare farkı üstüne oturup değer vermek dışında bir şey göremiyorum.
  • y = 9 olamaz çünkü x > 0
  • y = 8 olur
  • y = 7 olur
  • y = 6 olur
  • y = 5 olur
  • y = 4 olamaz çünkü x < 1

Çözüm