2242

Üstün
Doğru mu yapıyorum, bilemedim. Tek bir disk olmasını istiyorum, yani 500 GB'nin aynı yerde olmasını istiyorum. Bu sağlam kurtarma kısmı, silinmesi gerekilen bir şey mi?

1761850436674.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğru mu yapıyorum, bilemedim. Tek bir disk olmasını istiyorum, yani 500 GB'nin aynı yerde olmasını istiyorum. Bu sağlam kurtarma kısmı, silinmesi gerekilen bir şey mi?

Eki Görüntüle 197393

Şu komutları tek tek CMD'ye girer misin? Bende de böyle bir sorun vardı, ben böyle çözdüm.

Diskpart
List disk
Select disk X ([B]X yerine list disk de sıfırlamak istediğin disk numarası kaçsa onu yaz![/B] örnek select disk 1)
Clean
Convert GPT
Exit

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle bir şey yaptım. Oldu sanırım. Ana disk C. Bir sorun olmuş mudur? Değişik değişik şeyler yaptım.
Şu komutları tek tek CMD'ye girer misin bende de böyle bir sorun vardı ben böyle çözdüm.
Diskpart.
List disk.
Select disk X (X yerine list disk de sıfırlamak istediğin disk numarası kaçsa onu yaz! örnek select disk 1)
Clean.
Convert GPT.
Exit.

Dosya Ekleri

• 1761851106870.webp
    1761851106870.webp
    14,7 KB · Görüntüleme: 52
Konu başlığı farklı ama. Farklı konu açsamda çok değişik şeyler olacak. Konudan alakalı veya alakasız olabilir. Ben BitLocker'i kullanma gereksinimi duymuyorum. Bunu kapatsam disklerime zarar verir mi?

BitLocker'dan devre dışı bırakırsan zarar vermez içindeki şifreli verileri çözer.

BitLocker'dan devre dışı bırakırsan zarar vermez içindeki şifreli verileri çözer.

Şifreli veri yazdırdığımı düşünmüyorum. Ama korkum olmasa kaldırmak istemem. Korkum şu. 5 dakika sonra ne olacağı belli değil. Bir hata verse. Diskleri farklı Bilgisayar'a takıldığını hayal etsek. Bana BitLocker şifremi soracak. Ben bunu bilmesem. Veriler çöp yani. Diğer yandan iyi bir şeye benziyor. Virüs yolu ile hacker görebiliyor mu acaba şifreli diskleri? Ona göre bırakabilirim.

Şifreli veri yazdırdığımı düşünmüyorum. Ama korkum olmasa kaldırmak istemem. Korkum şu. 5 dakika sonra ne olacağı belli değil. Bir hata verse. Diskleri farklı Bilgisayar'a takıldığını hayal etsek. Bana BitLocker şifremi soracak. Ben bunu bilmesem. Veriler çöp yani. Diğer yandan iyi bir şeye benziyor. Virüs yolu ile hacker görebiliyor mu acaba şifreli diskleri? Ona göre bırakabilirim.

Evet, sonuçta senin erişimin varken onların neden erişimi olmasın? Bunu şöyle düşün telefona yüzünü okutup ellerin bağlıyken yanında telefondaki şeylere bakıyorlar.

Evet, sonuçta senin erişimin varken onların neden erişimi olmasın? Bunu şöyle düşün telefona yüzünü okutup ellerin bağlıyken yanında telefondaki şeylere bakıyorlar.

Kalsın o zaman. BitLocker'i ben kendim aktif etmedim. Son güncellemelerden sonra Windows 11 kendi aktif etti. Benim müdahalem olmadan. Bu BitLocker şifresini bir yere not etmekte fayda var mı? Yoksa kayıt etsek bile değişen bir token gibi bir şey mi?