Hakan Yusuf

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Öncelikle amacından bahsedeyim kimseyi yaralamak veya iyi hayvanlara zarar vermek değil. Köyde bazen çakal bazen de domuzlar geçiyor evin önünden tavuklarıma saldırmamaları için can yakıcı ve caydırıcı nir çözüm istiyorum.
Kümese saldırıyorlar bunu da belirteyim.
Çok pahalı olmayan ama kuvvetinden memnun olduğunuz bir ürün varsa önerebilir misiniz?

Boncuklu tabanca işinize yaramaz hocam. Av tüfeği gibi bir şey şart. Silaha karşıysanız elektrikli çit, köpek gibi çözümler var. Başka pek çözüm yok. Ben de arsamda müstakil evde yaşıyorum. Tavuklarım falan yok ama ekinlerim var. Köpek gelen hayvanlara karşı koruyor. El kornası da var. Buraya pek domuz inmediği için sert önlemler almadım. Tavukların yaşam alanı çevresine tel çekip, güneş enerjisiyle elektrik verebilirsiniz. Ucuza çözülür. Fazla masraf olmaz.

Çelik bilyeler belki iş görür emin değilim ama bir hayvana attığınızda zarar vermez zaten hatta daha çok kızdırırsa durum daha kötüye gider. En kötü av tüfeği rahat bir köy evinde.

Havalı mermili tüfekler var, paraşüt mermili. İyi acıtır deneyimimiz var onlara bakabilirsin.

Domuzlari havali tufek demir bilyelerini gectim, 9mm bile oldurmez bence. O yuzden bu tarz bir tabanca veya tufek ile caydirmaya calismaktansa, torpil ya da kurusiki tabanca kullanarak korkutmayi deneyebilirsiniz. Ancak bence bu da cok basarili olmayacak. Domuzlara zarar vermeden pek kurtulmaniz mumkun degil diye biliyorum. O yuzden insanlar mumkun oldugunca avlamaya calisiyorlar.