matterzi

Becerikli
Yer
İstanbul
Selam arkadaşlar,
5-10 dakikadır bu ekranda kaldı, beklemeli miyim? "Boost Clock Override" degerine +200 vermiştim. Nasıl çözebilirim?

17577661995418400653470474639854.webp

Bir sorun oluşturmaz bu hata, değil mi hocam?
Donanıma bağlı +200 nereden bu bilgiye dayanarak yaptınız anlamadım, CMOS reset veya BIOS default ayar sonrası PC açılırsa safe modda driverları kaldırıp tekrar kurmanızı öneririm özellikle chipset ve ekran kartı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam arkadaşlar,
5-10 dakikadır bu ekranda kaldı, beklemeli miyim? "Boost clock override" degerine +200 vermiştim. Nasıl çözebilirim?

Eki Görüntüle 184571

Kapat ve BIOS'a gir.
Overclock'u sıfırla.
Windows'u güvenli modda başlat.
RAM testi yap.
Sürücüleri güncelle.
Gerekirse sistem geri yükle veya temiz kurulum. Hepsini dene temiz bir Windows kurulumu tek çözüm aslında.

Kapat ve BIOS'a gir.
Overclock'u sıfırla.
Windows'u güvenli modda başlat.
RAM testi yap.
Sürücüleri güncelle.
Gerekirse sistem geri yükle veya temiz kurulum. Hepsini dene temiz bir Windows kurulumu tek çözüm aslında.
Donanıma bağlı +200 nerden bu bilgiye dayanarak yaptınız anlamadım, CMOS reset veya BIOS default ayar sonrası PC açılırsa safe modda driverları kaldırıp tekrar kurmanızı öneririm özellikle chipset ve ekran kartı.
Cinebench R23 testinde düşük puan alıyorum diye araştırdım bir youtube videosunda gördüm bunu hocam. O şekilde denedim CO değerine de -30 verdim. Override da bu ekranı verdi. Reset attım windows onarım yapıldı. Sadece undervolt işlemi ile bırakıp dokunmuycam hocam. Sürücüler güncel. Format atmama gerek var mıdır?

Cinebench R23 testinde düşük puan alıyorum diye araştırdım bir YouTube videosunda gördüm bunu hocam. O şekilde denedim co değerine de -30 verdim. Override da bu ekranı verdi. Reset attım Windows onarım yapıldı. Sadece undervolt işlemi ile bırakıp dokunmuycam hocam. Sürücüler güncel. Format atmama gerek var mıdır?

PC'de sıkıntı olduğunu düşünüyorsan pimpirikli isen bu konuda yeni sıfırdan kurulum yap istersen Windows temizlenmiş olur derim ben.

Sistem yeni aslında hocam sadece undervolt yapmak istediğimde bu sorunla karşılaştım. Ama sanırım daha fazla uğraşmayacağım...

Bence de yeniyse fazla uğraşma daha kötü hale gelmesin fazla anlamıyorsan BIOS'a girip voltaj düşürmek gerekir normalde işlemciye göre değişir durum 65-105 watt gibi değerler söz konusu. Senin işlemciyi bozma ihtimalinde var böyle zorlarsan in çık yaparsan.