BlasTedWizard

Becerikli
Merhaba arkadaşlar,

Yakın zamanda bir yakınım yeni iPhone 15 aldığı için eski Redmi Note 9 telefonunu bana verdi. Telefona Xiaomi EU adlı Custom ROM'u kurmak istiyorum. Ancak bildiğiniz üzere bu işlemi yapabilmek için önce Bootloader kilidini açmak gerekiyor.

Burada yaşadığım sorun şu şekilde:
WhatsApp numara + Bootloader üzerinden ek bir doğrulama kontrolü yapıyor. Benim numaram daha önce WhatsApp Plus kullandığım için zaten kısmen riskli/şüpheli durumda. Şu anda normal şekilde çalışıyor ama Bootloader kilidini açtığım anda, sistem iki koşulu da “doğrulama riski” olarak algılıyor (numara + Bootloader. Bu durumda WhatsApp hesabıma giriş yapamama sorunu oluyor. Başka bir telefondan QR ile bağlanmam gerekiyor.

Şu an P20 Lite kullanıyorum.

Son düzenleme:
Bootloader kilidini açtıktan sonra kernelsu veya KernelSU- NEXT desteği olan bir kernel kurup, ardından kurduğunuz sürüm hangisi ise düz veya next APK dosyasını kurup. Ardından susfs+ Shamiko+ pif-inject+ tricky modüllerini kurup play integrity testini geçmeniz gerek, biraz meşakkatli. En garanti yöntem olarak EU kurup bootloader kilitleyebilirsiniz, sonuçta custom olmayan bir fabrika OS'i kurduğunuz için Bootloader kilidini kırmaya gerek olmayacağını düşünüyorum.