Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Kaer Morhen
Oyun bedava diye kütüphaneme ekledim. Ama yorumları yakın zamanlarda son derece olumsuz olmuş. Yorumlara baktığımda EULA sözleşmesi, kişisel bilgiler falan diyor. Başka bir yerde de bilgisayara bilgilerinizi alan bir şey yüklüyormuş gibi bir şey görmüştüm. Tam hatırlamadığım için biraz farklı yazmış olabilirim. Bu oyunu indirmeli miyim? Sorunu nedir?

Evin tapusunu istiyorlar. Şaka bir yana oyunu Steam'den indiriyorsun ama oyun başka platformda oranın launcherınıda çalıştırmak gerekiyor bazen o yüzden.

Oyun bedava diye kütüphaneme ekledim. Ama yorumları yakın zamanlarda son derece olumsuz olmuş. Yorumlara baktığımda EULA sözleşmesi, kişisel bilgiler falan diyor. Başka bir yerde de bilgisayara bilgilerinizi alan bir şey yüklüyormuş gibi bir şey görmüştüm. Tam hatırlamadığım için biraz farklı yazmış olabilirim. Bu oyunu indirmeli miyim? Sorunu nedir?
IGN'in haberine göre casus yazılım eklenmiş: https://tr.ign.com/borderlands/1293...istiriciyi-steamde-elestiri-yagmuruna-tutuyor

Zaten istemedikleri bir evin tapusu kalmış. EULA sözleşmesini kabul ederseniz aşağıdaki bütün bilgilere erişim sağlayabiliyorlar.
Toplanan Veri Türleri:

Tanımlayıcılar / İletişim Bilgileri: İsim, kullanıcı adı, oyuncu etiketi, posta ve e-posta adresi, telefon numarası, benzersiz kimlikler, mobil cihaz kimliği, platform kimliği, oyun hizmeti kimliği, reklam kimliği (IDFA, Android ID) ve IP adresi

Korumalı Özellikler: Yaş ve cinsiyet

Ticari Bilgiler: Satın alma ve kullanım geçmişi ile tercihleri, oyun oynama bilgileri dâhil

Faturalama Bilgileri: Ödeme bilgileri (kredi / banka kartı bilgileri) ve teslimat adresi

İnternet / Elektronik Aktivite: Web / uygulama gezinme ve hizmetlerle ilgili oyun oynama bilgileri; hizmetlerle ya da reklamlarımızla olan çevrimiçi etkileşim bilgileri; kullanılan oyunlar ve platformlar ile ilgili bilgiler ve yüklü uygulamalara dair diğer bilgiler

Cihaz ve Kullanım Verileri: Cihaz türü, yazılım ve donanım detayları, dil ayarları, tarayıcı türü ve sürümü, işletim sistemi ve kullanıcıların hizmetlerle nasıl etkileşim kurduğuna dair bilgiler (örneğin, görüntülenen içerikler, ziyaret edilen sayfalar, tıklamalar, kaydırmalar)

Profil Çıkarımları: Bilgileriniz ve web etkinliğinizden oluşturulan çıkarımlar; size ilgi çekici olabilecek ürün ve hizmetleri belirlemek için kişiselleştirilmiş bir profil oluşturulmasına yardımcı olur

Sesli / Görsel Bilgiler: Hesap fotoğrafları, görseller ve avatarlar, sohbet özellikleri yoluyla sesli bilgiler, oyun kayıtları ve video görüntüleri (örneğin oyun testlerine katıldığınızda)

Hassas Bilgiler: Hassas konum bilgisi (hizmetlerin konumunuzu toplamasına izin verirseniz), hesap giriş bilgileri (kullanıcı adı ve şifre) ve sohbet özellikleri aracılığıyla yapılan iletişim içerikleri
Bu sözleşmeyi dikkate alınca oyunun bedava dağıtılması bana hiç iyi niyetli gelmiyor açıkçası. Sözleşmeden geri adım atılmadığı müddetçe oynanmamalı bana kalırsa.
Bu arada sadece bu oyun için değil, Take-Two ve 2K Games'in tüm oyunları için de geçerli bu sözleşme. Mafia Definitive Edition için de geçerli mesela.

Hocam o zaman GTA ve RDR serileri de öyle?
Bildiğim kadarıyla Take-Two'un 2K Games çatısı altındaki oyunları için geçerli bu sözleşme. Rockstar Games için geçerli değil sanırım, geçerli olsa bile Borderlands'ta olduğu gibi "spyware" diyeceğimiz bir durum yoktur.
Verilerimiz zaten herkesin elinde,
Doğru, ama sadece veri ihlali ile sınırlı kalmıyor bu sözleşme. Bu sözleşme ile oyunda mod kullanımı da tamamiyle ban sebebi sayılıyor mesela. Hele ki şu devirde oyundan aldığımız deneyimleri iyileştiren modların yasaklanması saçmalıktan başka bir şey değil.
Ayrıca böyle büyük bir şirket olur da hacklenirse ortaya saçılabilecek verileri de düşünün bir de. Bu sözleşmenin elle tutulur hiçbir yanı yok.
Birileri tepki vermezse böyle saçma şeylerle tepemize binmeye devam ederler, burada verilebilecek en iyi tepkilerden biri de oyunu oynamamak.