Borsaya nasıl başlanır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan balerion
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 162
  • Etiketler Etiketler
    nasıl

balerion

Uzman
Arkadaşlar, lafı uzatmayacağım. Yaşım 17, Midas'a kayıt oldum. Aileme yük olmak istemiyorum, ondan ötürü bu borsada nasıl kazanırım? Daha önce hiç denemedim, bu iş nasıl yapılır bileniniz varsa ricamdır, yardımcı olunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe düşükse halka arzlar ile kısa vadeli ufak kazançlar sağlanabilir. Bence ilk birkaç ay (bana göre en az 6 ay) temel borsa bilgilerini öğrenin. YouTube'da güzel serileri olan kanallar var.

Hevesini kırmak gibi olmasın ama borsa gerçekten kirli bir yer ABD borsası yine yatırım yapılabilecek bir borsa tabii.

Bütçe düşükse halka arzlar ile kısa vadeli ufak kazançlar sağlanabilir. Bence ilk birkaç ay (bana göre en az 6 ay) temel borsa bilgilerini öğrenin. YouTube'da güzel serileri olan kanallar var.

Hangi kanalları önerirsiniz?

Midas ve halka arz kavramları taban tabana zıddır.

Ne yapmam lazım ABD borsasamı mantıklı olan.

Dostum kimsenin borsa hakkında düşüncesini alma yok kötü yok iyi borsada bu tarz kavramları kullanmak doğru değildir kimine göre BİST iyidir kimine göre kötü, kimine göre Nasdaq iyi kimine göre kötüdür. Öğrenmen gereken temel kavramları öğren ve borsa işi en temelinde sabır işidir. Halka arz kazançları çok düşük bazen yıllarca zarar bile yazabilir. Ben eskiden giriyordum arzlara bayağı güzeldi 2019-2024 arası şimdi durum nasıl pek bilmiyorum. Ve başlangıçta o paran çöp olacak diye düşünmelisin yeni başlayacağın için borsaların en çok piyasa değerine sahip ilk 50 hisselerinden almaya özen göster Türk borsası ile başlamanı tavsiye ederim. Serkan Ünal'ın finansal özgürlük ve Babil'in en zengin adamı kitaplarını da okumanı tavsiye ederim. Kendini her ay şartlandırman önemli şu anın parasıyla 1.000-2.000 TL bile olsa küçük gibi görünmesin gözüne. Ayrıca spekülasyonlara çok dikkat et yok şu uçacak şu artacak gibi diyen kişilere asla ve asla güvenme.

Ayrıca aşırı riske atacak paran varsa melek yatırımcı olabilirsin mesela Fonangels gibi 100-200TL bile yatırabileceğin uygulamalar ile. Benim bir keresinde yatırdığım param 10-11 kat civarına çıkmıştı mesela(ufak bir meblağ yatırmıştım).

Borsayı sana nasıl anlattılar bilemem ama borsa oyun değildir. Uzun vade yatırım yapılacaksa tercih sebebi belki olabilir, uzun vadeden kastım 5+ yıl minimum.
Dediklerim kendi fikrim olup yatırım tavsiyesi değildir.

Yani daha kimse anlatmadı ben sadece harçlığımdan biraz daha fazlasını kazanmak istiyorum.

Hocam ağzınıza sağlık çok güzel yazmışsınız fakat en sonra söylediğiniz şeyi biraz daha detaylandırır mısınız?
Yani borsa dışı işler yapabilirim 9 5 çalışmak gibi yazın yapıyorum ama yetmiyor yani.
Dilimde var hani freelance falan duymuştum o nasıl yapılıyor bilginiz var mı?

Fiziksel bir işte çalışıyorum aynı zamanda ama sadece yazları benim asıl istediğim kısa vadede harçlık çıkarmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…