Ralph

Çalışkan
Makaleler
1
Herkese tekrardan merhabalar. Bir konuya başlarken işin ehline sormak her zaman iyidir diyerek feyz aldım ve bu konuyu açıyorum. Konumuz price action dilediğim kadar vakit ayırabilirim bu yüzden Price Action bilenlerden nasıl başlanır? Tavsiyeleriniz nelerdir?

Uzun yıllardır kripto, forex, hisse senedi ve vadeli piyasalarda işlem yapıyorum. Price Action, Smart Money Concept tarzı şeyler dışarıdan güzel gözükebilir ama fazla da karışık gelebilir. Size tavsiyem destek ve direnç bilin, FVG (Fair Value Gap) öğrenin yeterli. FVG'de oldukça basittir. Yine de ben PA ve SMC bakacağım derseniz LuxAlgo, Sonarlab gibi Tradingview indikatör üreticilerinin ücretsiz sundukları var. Onlar üzerinde geri testler yaparak ilerleyebilirsiniz. Bunların içinde FVG'de oluyor. Karışık gelirse, sadece FVG noktalarını gösterecek ve anlamanızı kolaylaştıracak diğer indikatörlerde vardır.

Price Action adi ustunde fiyat hareketi demek, SMC, ICT vesaire vesaire analizdir kisidir bunlarin hepsi ayni seyi anlatiyor sadece isim degistirip 1-2 suslu puslemeyle one suruluyor. Bi sekilde bi' yerden basla gerisi gelir.