Boş port olmasına rağmen yokmuş gibi gözükmesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mesut123
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 56
  • Etiketler Etiketler
    port

mesut123

Uzman
Merhaba, yeni taşındığım eve internet bağlatmak istiyorum. Altyapı sorgulaması yaparken boş port olmadığını gösteriyor fakat sorun şu ki, aynı kutudan kablo çekilen yan binanın adresini sorgulayınca boş port gözüküyor. Yani kutuda boş port var ama benim adresimi girince yok gözüküyor. Çözümü nedir, daha önce yaşayan ya da bilgisi olan var mı?

(Bu arada taşındığım evde en son 1 ay önce biri yaşıyordu ve kendisi taşındı. Binada başka kimse de yaşamıyor, zaten 2 daire var, ikisi de boş. İkisinin de altyapısı dolu gözüküyor.)

Boş port olduğunu hiçbir site belirtemez ondan emin olun, sitenin boş port dediği atanmış port mevcut anlamına gelir ama sizin evinize hiç atama olmamış o yüzden port yok gözükür. Siz taşınmadan önce yaşayan kişi yüksek ihtimal internet kullanmıyordu ve o daireye port atanması hiç yapılmamıştır. Ya da uzun bir süre kullanılmadığı için port başka birine aktarılmıştır.

TTNET genel müdürlüğüne gidip altyapı ekibi ile görüşün, atanmış ama kullanılmayan port kesin vardır, düzgün bir çalışan ise aktarım sağlarlar ama işlerine gelirse, TTNET'deki en büyük sorunda bu zaten. Siz ısrarcı olursanız çözülür, BTK şikayet ile değil direk yüz yüze çözmeniz gerekiyor.

Peki sizce hangi sağlayıcı iyidir yeni internet için Türk Telekom iyi midir VDSL altyapı için?

Peki sizce hangi sağlayıcı iyidir yeni internet için Türk Telekom iyi midir VDSL altyapı için?

Yan dairede TurkNet kaç hız verebiliyor? Oradan kendi santral mesafenizi görürsünüz. Mesela 70-80 hız verebiliyor ise 100M aralığındasındır ve VDSL2 için de yeterli bir mesafe, ben şahsen 2018'den beri TurkNet kullanıyorum ve memnunum, son zamlardan sonra 950 TL'ye çıktı fiyatı ama TTNET gibi firmaların tahhahüdü altına girmek istemediğimden kalmayı tercih ettim.

Fiyat olarak benim için çok sorun değil 100-150 TL fazla vereyim ama daha stabil olsun derseniz, TTNET altyapısı da olsa ben TurkNet alın derim. Çünkü sınırlamaları yok ve yurt dışı çıkışları daha iyi.

Şöyle bir artısıda var TurkNet'in, tahhahüd olmadığı için sorun yaşarsanız beğenmezseniz iptal edip farklı bir firmaya da geçersiniz.
Ama can alıcı olayı söylüyorum şimdi size hiç port almamış bir dairesiniz yüksek ihtimal ve siz TTNET'e gidip ben port istiyorum dediğinizde TTNET aboneliğiniz olmadığı için yüksek ihtimal umursamayacaklar ama TTNET alırsanız kısa sürede portu hallederler
Mecburen TTNET diyeceğim o yüzden, en hızlı öyle sorununuz çözülür.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…