Boş zamanlarımda barmenliği öğrenebileceğim kaynak önerisi

Bahsettiğiniz kadar çok tip kazanan yoktur diye düşünüyorum.

Bahsettiğiniz kadar çok tip kazanan yoktur diye düşünüyorum.
Yanlış düşünüyorsunuz. Turizm buradaki publara benzemiyor. 4 yildizli otele bile günlük 200-600 euro sadece bara, bahşiş dönüyor. Otel iyi ve müşteri profili de sağlamsa daha yüksek rakamlara çıkar.

O paralarda tip kazanan insanların bahşişine üstleri göz dikmez mi?

O paralarda tip kazanan insanların bahşişine üstleri göz dikmez mi?
Tabii ki çöküyorlar da. Mesajimin sonlarına doğru bahsettim.
Tipler tip box olsa, herkese gün sonu eşit dağıtım olsa bile; musteri gelir barmenin cebine 50 dolar koyar, adamın oldu.
Ya da normal alır, tip box'a atması gerekirken cebine atar.
"Niye cebine attın?" demek biraz garip kaçabilir, ama eğer herkes tip box'a atiyorsa, o an demek lazım yapacak bir şey yok.
Ara iyi tutulmak isteniyorsa, "oo, vay vay" şeklinde sırıtarak gördüğünü ima edebilirsin. Paylaşırlar, çok da kasmamak lazım.

Yani senin hizmetini beğendiği için genelde sana elden verir.

Yani senin hizmetini beğendiği için genelde sana elden verir.
Evet öyle oluyor, çalışana düşen de sistem o şekildeyse tip box'a atmak. Herkesin aldığı kendineyse yine barmenin barboy'a paylaşması gerek.

@1538 bir şey soracağım. Bu bahşiş olayını tam anlamadım.

Yani bahşiş kutusu var ise ve biri bana bahşiş veriyorsa kabul etmeli miyim etmemeli miyim?

@1538 bir şey soracağım. Bu bahşiş olayını tam anlamadım.

Yani bahşiş kutusu var ise ve biri bana bahşiş veriyorsa kabul etmeli miyim etmemeli miyim?
Eğer alınan tiplerin her koşulda tip box'a atılma şartı var ise alıp tip box'a atarsınız, gün sonunda bar çalışanlarıyla eşit paylaşım olur. Herkesin aldığı kendineyse sizin aldığınız bahşiş sizin olur.

Genelde direkt sana verilen bahşiş senin olur, tip box varsa ve müşteri bahşişi direkt sana veriyorsa alırsın.
Yani şart yoksa direkt kutuya atmanıza gerek yok, tip box'a atmak isteyen müşteri kendisi atar. Gün sonunda da dediğim gibi yine kutudan eşit dağıtım olur.

Yani tamamen çalışma şekline bağlı. Uyanık tip çok var, sen de uyanık olmalısın.

Barboy olduğun için bar şefin (kendileri de barmen olurlar) nasıl diyorsa öyle yapman iyi olur. Ancak sana tipler tip box diyebilir, kendisi cebine atabilir. Herkes gizliden cebine atar illa ki, müşterilerin cebine sıkıştırdığı da oluyor.

Karakterli biriyse barmen kendi aldığını, çırak olan sana da paylaşır çünkü barboy olarak müşteriyle barmen kadar iletişimin olmayacak haliyle onun kadar da alamazsın.
Bu yüzden üvey gibi olmamak gerekir, müşteriyle yine iletişime girersen ''ben de buradayım'' desen iyi olur bir yandan.
Barmenle aranı iyi tutmaya bak. Kafa olurlar genelde.

Ortama girince alışacaksın, bunları yazınca biraz karışık oldu farkındayım ama gidince taşlar yerine oturur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…