Deniz744 105
Üstün
Yeni çamaşır ve kurutma makinesi almayı düşünüyorum, bu ikisini düşündüm. İyiler mi sizce?
Yeni çamaşır ve kurutma makinesi almayı düşünüyorum, bu ikisini düşündüm. İyiler mi sizce?
Bence Bosch diye bu kadar vermeye gerek yok ki bu iki model de Türkiye'de üretiliyor. İkisi içinde 30 bin TL bandın da Arçelik bakmak bana göre daha mantıklı.
Çamaşırları yıkasın, çok dijital özelliği olmasın yeterli, 10 kiloluk makineyi aşırı doldurursan veya gidip yorgan atarsan zaten her türlü yıpranır ve salar kendini.
Çamaşırları yıkasın, çok dijital özelliği olmasın yeterli, 10 kiloluk makineyi aşırı doldurursan veya gidip yorgan atarsan zaten her türlü yıpranır ve salar kendini.
Misal profilo markalı çamaşır-kurutma makinesi ve buzdolabı sorun çıkartmadı, belki 10 sene olmuştur alalı, taşındığımda yine profilo alacağım çünkü iyi bir deneyim yaşadım ancak güncel bir ürün belki bana problem yaşatır, belli olmaz bu işler.
Bunların aksine Samsung bulaşık makinesi randımansız çalışıyor, çok kullanmadığım makine için birkaç sene içerisinde su tahliyesi sorunu sebebiyle 2 kere servis uğradı.
Bulaşık makinesini de profilo alırım artık.
Profilo, Bosch şirketine bağlı imiş.
Kapitalizm işte, hem ürün parasıyla hem de tamir parasıyla saplıyorlar.Aslında TV alırken de aynı sorunları yaşamıştım, kapitalist düzen bize "beyaz eşya şans işi ehe" diye bir şey kabul ettirmiş, tüketici ne yapacağını bilmiyor. Hayır abi neden şans işi olsun? Hiçbir şey şans, tesadüf değildir ürünlerde. Sen bilerek banttan hasarlı mal çıkartırsın ki kar edebilesin, sonra "ehe şans işi ya" dersin müşteri de kabul eder. Keşke etmesek mesela. Firmaların kalite kontrolü iyi olsa keşke, planlı eskitme olmasa keşke. Ama işte bunlar hep keşkede kalan şeyler. Ben 2 makineye 100 bin TL ödüyorum, ve sen bana "şans" deyip geçiyor musun yani? Az para olsa yine neyse az değil buz değil arkadaşım.
Kapitalizm işte, hem ürün parasıyla hem de tamir parasıyla saplıyorlar.
TV kısmı panel teknolojisi ve üretim şeklinden ötürü sıkıntılı bir hususa dönüşüyor, üretimde hata payı az olsa güzel olacak da adamlar yine de satacaklar kusurlu ürünleri.