Remus Lupin
Uzman
- Makaleler
- 1
Çin'i boykot etmek imkansız.
Çok aşağılıkça bir bildirim olmuş, eğer şirket halen bu çizgideyse kibrit çöpü bile almamak lazım.
Ticarette din, dil, ırk, vatan, millet, insan sevgisi gibi kavramlar yoktur. Yalnızca tek gerçek vardır, o da paradır. Bu saydığınız markaların hiçbirisi sütten çıkma ak kaşık değil.
Daha önce N11 de 10 Kasım'da insanlara gönderdikleri salakça mesajlar yüzünden boykot edilmişti.
Eki Görüntüle 179397
Ben genelde satıcı bazlı alışveriş yapıyorum zaten, satın alınan platforma (Amazon ve HB dışında) güvenmiyorum. Önemli olan satıcı.N11 zaten ne kadar güvenilir ki? Satıcı denetimi o kadar vasatın altında ki başka e ticaret sitelerinden bir şey alırken düşünmeden alabilirken N11 de 2 kez düşünüyorsun.
Önemli olan kendimizi kimin safında olduğumuzu göstermektir.
Boykotun amacı sadece saf göstermek değildir; ancak bir yönüyle de hangi tarafta olduğumu ortaya koymaktır. Ben boykot yapıyorum ki safımı Çinlilerin yanında değil, ırkdaşlarımızın yanında olduğumu belli edeyim.Bir şeyi göstermek istiyorsan birisininde görmesi gerekir. Kim görecek? Birisi görecek, saf tutacağım diye boykotmu yapılır gözünü seveyim.
Açıklarsan anlayabilirim.E-Ticaret siteleri, şu an insanları yamyam esnaftan koruyan tek yapı. Bazı durumlarda istisna gösterilebileceğini düşünüyorum.
Boykotun anlamını anladığını düşünmüyorum.
Çizgisizlere uyarak neden kendi karakterini şekillendiriyorsun? Koyun olma yolunda ilerleme. En iyi bildiğinden de vazgeçme.