Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

5330

Deneyimli
1711978681950.webp

Eski laptopumdan kalma ETS 2 ban videoları ve oyun setupları var içinde. M.2 SSD yıpranmasın diye genelde videoları bu HDD'ye kayıt ederim ama nedense PC'yi yavaşlatıyor. Çıkarınca gözle görülür hızlanma var. Ha bir de the finals kurulu takılmasız rahat oynatıyor. Low Level Format + bad sector repair işlemlerini yaptım. Sizce çıkarayim mi kalsınmı.

Çözüm
Benimki aynı gün içinde kullandıkça yavaş yavaş 0'a doğru düşmüştü.
Artık güvenilmez, çöp.

İçini açıp merak gidermek için ideal halde.

Benimki aynı gün içinde kullandıkça yavaş yavaş 0'a doğru düşmüştü.
Artık güvenilmez, çöp.

İçini açıp merak gidermek için ideal halde.

İçi açıkken oyun açıp oyundayken HDD'yi çizersem ne olur acaba :D

Takili oldugunda PC yavasliyor diyorsunuz, bu vakit gectikce mavi ekran sorunlarina yol acabilir sisteminizde. Simdiden elden cikarmaniz en sagliklisi olacaktir.

Önceden çok yiyordum sıfırladım geçti bende RAM'lerden dolayı sanıyordum.

İçi açıkken oyun açıp oyundayken HDD'yi çizersem ne olur acaba :D
Muhtemelen içi açıkken çalışmaz, ama deneyebilirsiniz. Sonrasında toz vs. ile zaten çalışmaz hale gelecektir.

Çünkü HDD'lerin kapağı; okuma kafasına ufak bir baskı uygulayacak şekilde çalışması için tasarlanmıştır.
Kapağın üstten orta kısmına kadar bükerek açarsanız şansınız artar. : )

Son düzenleme:
Muhtemelen içi açıkken çalışmaz, ama deneyebilirsiniz. Sonrasında toz vs. ile çalışmaz hale gelecektir.

Çünkü HDD'lerin kapağı; okuma kafasına ufak bir baskı uygulayacak şekilde çalışması için tasarlanmıştır.
Kapağın üstten orta kısmına kadar bükerek açarsanız şansınız artar: )

Kapağı vidaları çıkarıp açtım evet çalışmıyor elimle bastırıp deneyeceğim merak ettim ne olacak.