Brave tarayıcıda donanım hızlandırma açınca videolar takılma yapıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AceTeq
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    brave donanım
Donanım gücünden faydalandığı için tarayıcıyı ve diğer sistem kaynaklarını biraz rahatlatır ancak donanım kullanan diğer yazılım ve oyunların performansına olumsuz etki yapar.
Donanım hızlandırma aslında, iş yükü türünü bileşenlerin yeteneğine göre atar. Bu sayede daha az kaynak kullanılır. Misal, ekran kartı ile 4k 60 FPS video açarsak fazla efor sarfetmeden daha az kaynakla bu iş halledilir. Bu da sistem dengesine kayda değer bir katkı sağlar fakat bu durumda aynısını işlemci için söyleyemeyiz.

Donanım hızlandırma aslında, iş yükü türünü bileşenlerin yeteneğine göre atar. Bu sayede daha az kaynak kullanılır. Misal, ekran kartı ile 4k 60 FPS video açarsak fazla efor sarfetmeden daha az kaynakla bu iş halledilir. Bu da sistem dengesine kayda değer bir katkı sağlar fakat bu durumda aynısını işlemci için söyleyemeyiz.
Bazı oyunlarda, özellikle arkada tarayıcı açıksa ve donanım hızlandırma özelliği aktifse FPS drop gibi durumlar yaşandığını duymuştum. League of Legends oynadığım zamanlarda ben de yaşıyordum bunu ve donanım hızlandırmayı kapatınca çözülmüştü.

Donanım hızlandırma kaynak tüketmenin aksine kaynak tüketimini azaltmaya yarar.

Emin miyiz hocam? Direk donanımdan güç alıp çalışan bir özelliğin kaynak azaltması garip.

Kendi kullanımlarımda bunu haksız çıkaracak derecede güçlü bu arada. Hangi tarayıcı da olursa olsun donanım hızlandırma açtığımda sürekli ya performans kaybına uğradım ya da stabil bir deneyim almadım.

Emin miyiz hocam? Direk donanımdan güç alıp çalışan bir özelliğin kaynak azaltması garip.

Kendi kullanımlarımda bunu haksız çıkaracak derecede güçlü bu arada. Hangi tarayıcı da olursa olsun donanım hızlandırma açtığımda sürekli ya performans kaybına uğradım ya da stabil bir deneyim almadım.
Her tarayıcıda veya her ekran kartında stabil çalışmayabilir. Açtığım bu konu da bunun üzerine.

Aslinda eminim, hatta size kullanımlarda veriler de göstereyim.

İşlemcim i5 1135g7, ekran kartım Iris Xe G7, kodeklerim ve driverlarım tam, tarayıcım firefox, işletim sistemim OpenSUSE Tumbleweed.

Bu fotoğrafta hızlandırma açık. %6 oranında 3D motorum çalışıyor %5 miktarında ise Video motoru çalışıyor.
1709976486435.webp

Şimdi donanım hızlandırmayı kapatıyorum ve tarayıcıyı yeniden başlatıp aynı videoyu açıyorum.

Takdir edersiniz ki işlemcime biraz abanmakta video arkadaş :D
1709976800154.webp

Tabi çok bilimsel bir benchmark mı, değil fakat bu şekilde çalışıyor donanım hızlandırma denen meret. Videoyu kapatınca da kullanımların vaziyeti şu şekilde.
1709976952215.webp

İşlemcim i5 1135G7, ekran kartım Iris Xe g7, kodeklerim ve sürücülerim tam, tarayıcım Firefox, işletim sistemim openSUSE tumbleweed.

Bu fotoğrafta hızlandırma açık. %6 oranında 3D motorum çalışıyor %5 miktarında ise video motoru çalışıyor.
Eki Görüntüle 25356

Şimdi donanım hızlandırmayı kapatıyorum ve tarayıcıyı yeniden başlatıp aynı videoyu açıyorum.

Eki Görüntüle 25357

Tabii çok bilimsel bir benchmark mı, değil fakat bu şekilde çalışıyor donanım hızlandırma denen meret. Videoyu kapatınca da kullanımların vaziyeti şu şekilde.
Eki Görüntüle 25358

Testler için teşekkürler hocam. Oldukça ilginç ve ilgi çekici. Kendim de yakın zamanda ve müsait bir zamanımda bu konuda denemeler yapacağım. Sizin testlerden görünen o ki başka bir şehir efsanesi daha çökmüş gibi :D

Testler için teşekkürler hocam. Oldukça ilginç ve ilgi çekici. Kendim de yakın zamanda ve müsait bir zamanımda bu konuda denemeler yapacağım. Sizin testlerden görünen o ki başka bir şehir efsanesi daha çökmüş gibi:D
Yani hocam, donanim hizlandirmanin zaten donanimi hizlandirmasi gerekiyordu diye dusunuyorum 😅
Sizin sonuclari da merak etmedim degil acaba, nerden geldi basiniza bu dert diye.

Ben de şu "donanım hızlandırma" ayarını kapatınca videoları asla izleyemiyorum nedense. Çoğu kapatın diyor ama bende tam tersi oluyor, açmak gerekiyor.

Ben de şu "donanım hızlandırma" ayarını kapatınca videoları asla izleyemiyorum nedense. Çoğu kapatın diyor ama bende tam tersi oluyor, açmak gerekiyor.
Sebep tam olarak surasi hocam :D

İşlemcim i5 1135g7, ekran kartım Iris Xe G7, kodeklerim ve driverlarım tam, tarayıcım firefox, işletim sistemim OpenSUSE Tumbleweed.

Bu fotoğrafta hızlandırma açık. %6 oranında 3D motorum çalışıyor %5 miktarında ise Video motoru çalışıyor.
Eki Görüntüle 25356

Eki Görüntüle 25357

Tabi çok bilimsel bir benchmark mı, değil fakat bu şekilde çalışıyor donanım hızlandırma denen meret. Videoyu kapatınca da kullanımların vaziyeti şu şekilde.
Eki Görüntüle 25358

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt