Selam,

Benim tarayıcılarla başım belada ve genellikle böyle saçma sorunlar bir bana olduğu için çözüm de bulamadım.
Tarayıcımı kullanırken ekran birkaç saniyeliğine gidip geliyor falan saçma sapan. Sonra resimleri yüklemekte sıkıntı çekiyor tarayıcım.
Kullandığım tarayıcı, Firefox bu arada.

Yani asıl sorum şu, Brave ile bunları aşar mıyım ve nasıldır?

Sistemim asla kötü değil bu arada MSI GF65 THIN10UE markasını kullanıyorum laptop olarak. (+8GB RAM eklettim sadece
Tarayıcı olarak güzel search olarak da şuan brave API kullanarak kendime özel bir arama motoru frontendi geliştiriyorum.
Backend API frontend benden sonuçlar gayet iyi.
Firefox değil Zen denenebilir.
Brave atik ve hızlıdır.

Geçtiğimiz yaz ayından bugüne kadar her ay farklı bir tarayıcıyı deneyimleme şansı buldum. Şu an bu metni de Brave üzerinden yazıyorum. Peki n'oldu da Brave ile devam ettim; kısaca değineyim.

Tarayıcı konusunda epey iştahlı biriyim. Birçok tarayıcıyı denedim, denemeye devam ediyorum zira seviyorum o süreci. Peki bugüne kadar ne kullandım, nasıl sonuçlar aldım, izninizle birkaç kelam edeyim:

Opera: Hem GX hem de normalini kullandım. Opera'nın yersiz donmalarından, birçok işlem yapılırken ani buglarından epey yoruldum 1 ayda. Ki öncesinde uzun süre GX kullanmıştım ancak fotoğraf ve videoların aşırı ağır yüklenmesi, ani crashler biraz canımı sıktığı için bırakmıştım kullanmayı.

Firefox: Kendilerini çok seviyorum. Ancak Firefox kullanmak istiyorsak CPU'dan biraz feragat etmemiz gerekiyor. En azından benim. Firefox; ben biraz yavaş çalışırım ama seni yarı yolda bırakmam tarayıcısı bana göre. En çok eğlendiğim diğer aşam da CSS Firefox detayı; oradaki temalarla kişiselleştirebilmek şahane. Ama benim için biraz daha fazlası lazım.

Zen Browser: Kapalı betasından beridir kullanıyorum. Özellikle Firefox altyapısıyla çalışması şahane. Ancak çok yeni bir tarayıcı olduğundan çeşitli bugları görmezden gelmemiz gerekiyor sanki. Zen Mods'daki modlar ise ayrı şahane, tarayıcı daha iyi kılıyor. Yakın gelecekte bence ismini çok daha fazla duyacağız.

Arc Browser: Tarayıcı minvalinde şu dünyadaki en büyük hayal kırıklığım kendisi. Heyecanla key gelmesini bekledim, aldım, çalıştırdım. Yeni şeyler denemek konusunda kimse ellerine su dökemez'di... Ta ki tüm işi batırana kadar. Windows ve MacOS'ta çok iyi çalışıyordu ilk başlarda; sonrasında Windows versiyonu ile amiyane tabiriyle ilgilenmemeye başladılar ve zamanla tükettiler kredilerini. MacOS'ta artık kullanmıyorum ancak şu an nasıldır bilemem. Desktop applerinin aksine Arc Search isimli iOS ve Android tarayıcıları da tam tersine, muazzam çalışıyordu. Özellikle AI ile sayfa, metin özetleme detayları şahaneydi. Şu an aynı şahanelikte mi, bilmiyorum.

Edge: CPU en çok harcayan bir başka arkadaş olabilir kendisi. Fakat chromium tarayıcılardan da sanırım en mantıklı olanlardan biri kendisi. Evet, harcıyor olabilir ama PC biraz iyiyse bu enteresan bi' problem olmayabilir. Kendi özel mağazası da olması çok iyi Firefox add-ons gibi.

Gelelim Brave'e ve neden kullandığıma: uBlock Origin ve kendi adblocker'ı çok iyi çalışıyor. Chrome gibi kendime 3 ayrı profil açıyorum ve yönetebiliyorum. Bana göre tarayıcının hızlı olmasıyla beraber bir diğer artısı; iOS ve MacOS'taki senkronizasyonu. Bu üçü çok iyi çalışıyor birbiriyle. Kullanmamın bir diğer sebebi bu aslında. Eğer çok fazla gizlilik ve güvenlik peşindeysek doğru bir tarayıcı olur mu ondan emin değilim. Ancak iyi gidiyor şimdilik.

MacOS'ta kullandığım bir diğer alternatif tarayıcı ise Orion Browser. Onlar da iyi gidiyor şimdilik. Ladybird'ün gitmesi gereken çok yol var gibi; hiç deneyimleyemedim ama merak ediyorum. Eyyorlamam böyle.

Selam,

Benim tarayıcılarla başım belada ve genellikle böyle saçma sorunlar bir bana olduğu için çözüm de bulamadım.
Tarayıcımı kullanırken ekran birkaç saniyeliğine gidip geliyor falan saçma sapan. Sonra resimleri yüklemekte sıkıntı çekiyor tarayıcım.
Kullandığım tarayıcı, Firefox bu arada.

Yani asıl sorum şu, Brave ile bunları aşar mıyım ve nasıldır?

Sistemim asla kötü değil bu arada MSI GF65 THIN10UE markasını kullanıyorum laptop olarak. (+8GB RAM eklettim sadece
Vivaldi denediniz mi bilmiyorum ama ben Vivaldi'den memnunum. Artık sistem özelliklerinden midir bilemiyorum ama Brave bir süre sonra bende takılmaya başlamıştı ama Vivaldi bende yaklaşık 1 yıldır takır takır çalışıyor. Brave'in puan özelliği iyiydi, ona da sanırsam devlet baba el attığından ötürü uzun süredir Türkiye'de kullanılamıyor.

Evet, aynı sorunlar Brave'de de devam ediyor. Her neyse firefox'tan iyidir diye düşünüyorum. O çok hantallık ediyordu çünkü bakalım (: