Batur

Başarılı
Selam, bir süredir Brave de fazla RAM kullanımından şikayetçiyim ve çözüm için birçok şeyi de denedim ancak hiçbir şey değişmedi.

Denediğim şeyler ise tarayıcıyı silip yüklemek, baştan sonra RAM tüketen panoları ve reklam sayfalarını kapatmak, grafik hızlandırmayı kapatmak, RAM azaltacağını iddia eden yazılımlar, enhanced-H264ify eklentisiyle 60FPS videoları 30FPS yaptım ancak bu çözümler hiçbir işime yaramadı, daha önce böyle bir şey yaşamamıştım belki uzun süre yaşıyorumdur ama fark etmemiş olabilirim.

1758151450238.webp

Görselde de olduğu gibi tam 4 GB civarı RAM kullanıyor ve sadece 3 sayfa ile. Daha garip olanı ise YouTube'da video bile açık değilken
böyle. Belirtmeyi unuttum; bir eklenti kullanıyorum ancak o olmadan da değişen bir şey olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Brave o kadar yemiyordu ne olduysa şu 1 haftada çok fazla yemeye başladı Linux Windows fark etmez.

Linux da denemedim ama çözüm bulamazsam Edge de deneyeceğim eğer orada da aynıysa geçmiş olsun 16 GB RAM yetersizliğini hissetmeye başladım, server açarken yetmiyor artık:')

Linux da denemedim ama çözüm bulamazsam Edge de deneyeceğim eğer orada da aynıysa geçmiş olsun 16 GB RAM yetersizliğini hissetmeye başladım, server açarken yetmiyor artık:')
Edge'de verimlilik modu acik kullanmalisiniz yoksa 8 GB'yi bulabiliyor RAM kullanimi. Acinca 2.5 GB civari. 20+ tab ve 20 kadar da eklenti ile.

Bende'de oluyor şu aralar. CachyOS'te daha fazla kullanıyor hatta anlamadım.
Onu ben de çözemedim :D (Sadece tek sekme açık.)

1758165162781.webp

Onu ben de çözemedim :D (Sadece tek sekme açık.)

1758165162781.webp
1758165220984.webp

Ben de 1 gb kullanıyormuş sanırım ama ben tek sekmeyle tarayıcı kullanmıyorum objektif olsun diye tek sekmeye düşürüp attım bu konuya girdiğimde 15 sekme açıktı :D

Dosya Ekleri

• 1758164774922.webp
    1758164774922.webp
    2,3 KB · Görüntüleme: 92
Floorp yada Waterfox deneyin birde isterseniz.

Hoş onlarda yüksek ram kullanıyor. Ama tek sekme ile 4GB olduklarını pek hatırlamıyorum.

Selam, bir süredir Brave de fazla RAM kullanımından şikayetçiyim ve çözüm için birçok şeyi de denedim ancak hiçbir şey değişmedi.

Denediğim şeyler ise tarayıcıyı silip yüklemek, baştan sonra RAM tüketen panoları ve reklam sayfalarını kapatmak, grafik hızlandırmayı kapatmak, RAM azaltacağını iddia eden yazılımlar, enhanced-H264ify eklentisiyle 60FPS videoları 30FPS yaptım ancak bu çözümler hiçbir işime yaramadı, daha önce böyle bir şey yaşamamıştım belki uzun süre yaşıyorumdur ama fark etmemiş olabilirim.

Eki Görüntüle 185856

Görselde de olduğu gibi tam 4 GB civarı RAM kullanıyor ve sadece 3 sayfa ile. Daha garip olanı ise YouTube'da video bile açık değilken
böyle. Belirtmeyi unuttum; bir eklenti kullanıyorum ancak o olmadan da değişen bir şey olmuyor.
Yüksek Ram yediği zaman tarayıcı kapat aç düzeliyor Bazen bende coşuyor öyle yapınca normal hale geliyor.