Brawl Stars oyunu oynuyorum. Ama savaşa girdiğim zaman ekran daralıyor ve 4:3 oluyor, sebebi nedir?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Brawl Stars oyunu oynuyorum. Ama savaşa girdiğim zaman ekran daralıyor ve 4:3 oluyor, sebebi nedir?
Herkesin ekran boyutu eşit olmuyor bu yüzden adaletli bir görüş için herkesin alanı sabit bir boyutta oluyor. En basit örnek iPhone 8 Plus giren biri daha dar bir ekrana sahipken yeni modellerle giren biri daha geniş bir ekrana sahip. Bu yüzden geniş ekranlı telefonlarda yanlardan kırpılmış gibi bir görüntü oluyor.
erdym
Üstün
Herkesin ekran boyutu eşit olmuyor bu yüzden adaletli bir görüş için herkesin alanı sabit bir boyutta oluyor. En basit örnek iPhone 8 Plus giren biri daha dar bir ekrana sahipken yeni modellerle giren biri daha geniş bir ekrana sahip. Bu yüzden geniş ekranlı telefonlarda yanlardan kırpılmış gibi bir görüntü oluyor.
Son düzenleme:
Küçük ekranları nasıl esitliyorlar?
erdym
Üstün
Örnek görsel paylaştım. Dediğinizde de ekrana göre ölçekliyorlar. Bu çektiğim görüntü 4 inchlik elin içinde kaybolan iPhone SE 2016 ya ait görüntü.
Emülatör de tam ekran oluyor iyi ki.Herkesin ekran boyutu eşit olmuyor bu yüzden adaletli bir görüş için herkesin alanı sabit bir boyutta oluyor. En basit örnek iPhone 8 Plus giren biri daha dar bir ekrana sahipken yeni modellerle giren biri daha geniş bir ekrana sahip. Bu yüzden geniş ekranlı telefonlarda yanlardan kırpılmış gibi bir görüntü oluyor.
Eki Görüntüle 78923
Örnek görsel paylaştım. Dediğinizde de ekrana göre ölçekliyorlar. Bu çektiğim görüntü 4 inchlik elin içinde kaybolan iPhone SE 2016 ya ait görüntü.
Eki Görüntüle 78925
Eki Görüntüle 78927
Eki Görüntüle 78924g
Gerek yokmuş böyle bir olaya. Ama mantıklı.
Aynen.
erdym
Üstün
Kullandığınız ekran 16:9 olduğu içindir muhtemel.
Dediğim gibi tamamen dengeyi sağlamak için çünkü mesela sizin görmediğiniz adam sizi görebilir bu durumda.
- Makaleler
- 9
Oyun kendi otomatik ölçekleme yapiyor.
Normal yani.
Herkese teşekkür ederim.
Yeni konular
-
Rehber FPS artırma programları ve sistem optimizasyon ayarları gerçekten işe yarar mı?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-
-