Bronze kasa alırken nelere dikkat etmek gerekir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kaywb
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 149
  • Etiketler Etiketler
    dikkat kasa

kaywb

Uzman
Merhaba İtopya gibi sitelerden masaüstü bilgisayarlara bakıyorum ve kasalarda hep bir Bronze ifadesi var. Böyle bir kasaya sahip bilgisayarı alırken nelere dikkat etmeliyiz? Sosyal medyada falan görüyorum "elektrik gitse sistem gg" falan, teşekkürler.

Elektrik gitse gg ifadesi daha çok prim amaçlı yapılıyor. Bronze bir verimlilik sertifikası bu PSU'nun sağlımlığıyla alakalı değil. PSU'nun iç yapısı daha çok önemli @Andar Han ve @Oreki hocam daha iyi açıklayabilir bu konuyu

Yani bu şeylerin Bronze olması uzun vadade diğer parçaların sağlığı açısından bir etki yaratır mı? sadece verimlilikse mevzu neden insanlar daha fazla para verip Gold ya da Platinum alıyor onu anlayamadım.

Çok basit. Fayda maksimizasyonu. Bunu sadece güç kaynağı için düşünmeyin.

İç yapısı kaliteli bir ürün almak, daha kalitesiz almaya göre teoride daha uzun ömür demek. Çoğu zaman pratikte de öyle.

Bronze, Gold ve Platinum sertifikalarına çok takılmayın. Epey uzun zamandır pazarlama hilesine dönmüş durumdalar. Bizler de olabildiğince insanları bu konuda bilinçlendirmeye çalışıyoruz.

Farkındayım, son kullanıcı için iç yapı analizi ve performans testlerinin detaylı incelenmesi ve karar süreci çok karışık bir konu. Forumda kafayı güç kaynakları ile bozan arkadaşlarımız da siz yorulmayın diye sabah akşam bilgilendirme ve karar alış sürecinde yardımcı olmak için mesailere devam ediyorlar. 3-5 kişi falanız zaten bu şekilde. O yüzden çekinmeyin, sorun ne varsa.

R5 5600X + 4060 ya da 6700 XT bir sistem almayı düşünüyorum ekran kartı olarak hangisini seçmem gerektiğine henüz kara veremedim o başka bir konunun içeriği ama tek sorunum kasa, yani ucuza kapatsam kasa mevzusunu nasıl olur diye düşünüyorum. Priz için regülator falan tabii ki alacağım, onun dışında bana bir yan etkisi olur mu?

Kasa ile güç kaynağını ayrı almaya çalışın. İkisi için bütçe durumunuz nedir?

Kasa ile güç kaynağını ayrı almaya çalışın. İkisi için bütçe durumunuz nedir?

İkinci el düşünüyorum hocam daha çok yani aklımda parça parça alıp toplamak ya da toplama almak gibi fikirler var. Kasa ile PSU birlikte olsa sorun olur mu ki?

Son düzenleme:
Sorun olmaz ama ayrı ayrı alınınca kalite olarak daha iyi fiyatlar yakalayabiliyorsunuz. İkinci el de gayet düşünülebilir.

Peki böyle bir sistem için kaç Watt'lık bir PSU iş görür?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…