Selam dostlar, dün elimde duran bir SSD'ye kurmak için ChromeOS denemek istedim. ChromeOS Flex'te APK ve Google Play desteği olmadığı için onu tercih etmedim; zaten Chromebook Kurtarma Yardımcı Programı eklentisinde de %0'da takılı kalıyordu. Brunch Framework ile orijinal ChromeOS kurulabildiğini öğrendim ve bunun için "cros.tech" sitesinden AMD uyumlu "Zork" imajını indirdim. Uzun uğraşlar sonucu Microsoft Store'dan Ubuntu indirerek bütün dosyaları bir.img dosyası hâline getirdim ve Rufus ile yazdırdım. Ancak sistemi açmaya çalıştığımda "Patches are being applied... Please wait, this may take a few minutes" ekranında takıldı ve yaklaşık yarım saat öylece kaldı.
Aslında takılı kalmasını bekliyordum; çünkü zaten 8 saat uğraşmıştım, olana kadar birkaç saatimin daha gideceğini tahmin ediyordum. BalenaEtcher ile de denedim ama yine olmadı. Ben sorunun, sistemde GTX 1660 SUPER kullandığım için bundan kaynaklandığını düşünüyorum; ne de olsa indirdiğim imaj AMD uyumlu. İşlemcim Ryzen 5 3500X. Zork imajını seçme sebebime gelirsek; normalde RX 570 ekran kartım da vardı ancak onu 20 günlüğüne kuzenime verdim.
Amacım aslında şu: Elimde 3. Nesil bir i3 ve 2. Nesil bir i5 işlemci var. Bunlar dahili grafik birimiyle çalışacak. Web tabanlı bir Linux dağıtımı aradığım ve uzun zamandır denemek istediğim bir işletim sistemi olduğu için ChromeOS olsun dedim. Sistemi 1 ay boyunca bu AMD sistemde kullanacağım, sonrasında ise 3. Nesil i3 veya 2. Nesil i5 sisteme geçireceğim; bu yüzden Intel uyumlu imaj seçmedim. FydeOS kullanmak istemedim, sırf Google'ın kendi orijinal işletim sistemi olduğu için ChromeOS kullanma taraftarıyım.