Bildiğiniz üzere BTK Akademi ücretsiz kursları var yabancı dilden, programlamaya kadar. Üst seviye kurslar mi bunlar?

Mesela buradan Python öğrenmek vakit kaybı mı? Yoksa ciddden A'dan Z'ye her şeyi 4/4'lük mü öğretiyorlar? Daha önce HEMBA'dan birkaç kurs belgesi aldim inanin bildiginiz iş olsun diye yapmışlar. Hiç ogrenmeden girseniz zaten tüm testleri gecersiniz. Burasıda böyle mi yoksa üst seviye mi?

Daha önce kurs alan bitirmiş olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğiniz üzere BTK Akademi ücretsiz kursları var yabancı dilden, programlamaya kadar. Üst seviye kurslar mi bunlar?

Mesela buradan Python öğrenmek vakit kaybı mı? Yoksa ciddden A'dan Z'ye her şeyi 4/4'lük mü öğretiyorlar? Daha önce Hemba'dan birkaç kurs belgesi aldim inanin bildiginiz iş olsun diye yapmışlar. Hiç ogrenmeden girseniz zaten tüm testleri gecersiniz. Burasıda böyle mi yoksa üst seviye mi?

Daha önce kurs alan bitirmiş olan var mı?

İzlediğim çoğu programlama kursları hep eski sürümlerdi güncel kurslar değil çoğu.

Çoğunu tamamlamadım Udemy üzerinden güncel altarnatiflerini aldım ama temelleri öğrenmek için izleyebilirsin.

Evet Python'un temellerini ogrenmek istiyorum. Şu an icin cok iyi MSSQL ve PHP biliyorum o kadar. Zaten PC yok defterde çalışacağım hem körelmemek icin. Sadece dogru kaynagi bulmak istiyorum zamanimi bosa harcamamak icin.

BTK Akademi'de birkaç programlama kursuna bakmıştım. Hepsi gördüğüm en alt seviye idi.

Basit konseptleri defalarca yüzeysel anlatıyorlar. Karmaşıkları yüzeysel geçiyorlar. Çoğu güzel konuya ise değinmiyorlar bile.
Saçma saçma Türkçe terim çabası sürüyor. BTK Akademi'den bağımsız ama geçenlerde bir kitap PDF'inde pointer için işaretçiden başka bir kelime kullanıldığını gördüm ve birkaç dakika ne olduğunu anlamak için okudum. Belki yüz kelime okudum ve anca kod görünce neyden bahsettiğini anladım. Kendilerinde Türkçeleştirmeye çalışırken sadece yazarın bildiği bir dil üretiyorlar. Kötü kısmı bunu yapan çok iyi hocalar da var. Hala neden yaptıklarını anlamıyorum. İşi yokuşa sürmekten başka bir şeye yaramıyor gibi duruyor.

Hobiden bir gram dahi fazlaysa temel İngilizce öğrenip devamını getirmenizi tavsiye ederim.
İngilizce kesinlikle zamanınızı boşa harcamayacaktır.

O kim?

BTK Akademi'de birkaç programlama kursuna bakmıştım. Hepsi gördüğüm en alt seviye idi.

Basit konseptleri defalarca yüzeysel anlatıyorlar. Karmaşıkları yüzeysel geçiyorlar. Çoğu güzel konuya ise değinmiyorlar bile.
Saçma saçma Türkçe terim çabası sürüyor. BTK Akademi'den bağımsız ama geçenlerde bir kitap PDF'inde pointer için işaretçiden başka bir kelime kullanıldığını gördüm ve birkaç dakika ne olduğunu anlamak için okudum. Belki yüz kelime okudum ve anca kod görünce neyden bahsettiğini anladım. Kendilerinde Türkçeleştirmeye çalışırken sadece yazarın bildiği bir dil üretiyorlar. Kötü kısmı bunu yapan çok iyi hocalar da var. Hala neden yaptıklarını anlamıyorum. İşi yokuşa sürmekten başka bir şeye yaramıyor gibi duruyor.

Hobiden bir gram dahi fazlaysa temel İngilizce öğrenip devamını getirmenizi tavsiye ederim.
İngilizce kesinlikle zamanınızı boşa harcamayacaktır.
Benim ingilizcem çok iyi o konuda problemim yok. Sadece konusmadikca unutuyorum. Konustukcada dilim aciliyor akıp gidiyor. Belki gramer falan ogrenirim diye bakmistim cunku bodoslama konusuyorum. Tehlikeli ingilzce diye geciyor bu. Ahhaha.