Kısa süreli dersler falan var. Bunu siber güvenlik konusu altında kendime bir şey katabilir miyim? Temel seviye videolara bakacağım.
  • BTK Akademi’deki siber güvenlik videoları, temel konuları öğrenmek için iyi bir başlangıç noktasıdır.
  • Temel seviye videolar, siber güvenliğin ana kavramlarını anlamanıza yardımcı olup, güvenlik teorileri, saldırı yöntemleri ve savunma teknikleri hakkında bilgi verir.
  • Düzenli olarak videoları izleyerek güncel bilgiler edinebilir ve siber güvenlik alanında temel beceriler geliştirebilirsiniz.
  • Uygulamalı araçlar ve pratik bilgiler içeren videoları tercih ederseniz, öğrendiklerinizi pekiştirebilir ve siber güvenlik konusunda daha derin bir anlayış kazanabilirsiniz.
  • Belirli konuları detaylandırmak isterseniz, özellikle hangi alanlarda bilgi edinmek istediğinizi belirtmeniz faydalı olacaktır.

Geç oldu ama güç olmasın. İngilizceni yok sayıyorum var ise 10 adım felan öndesin bu arada haberin olsun.

1-Temel atmak diğer işlerin temeline benzemiyor. Siber güvenlikte asıl olay zaten temel atmak bunu şu sebepten söylüyorum: Eğer ki temel atarsan video, makale, blog ne okursan anlama-uygulama yetkisi kazanacaksın. Sıkıcı gelebilir ama linux terminal kontrolü ve ağ yapısını, protokolleri öğrenmen gerekiyor. Web nasıl çalışır öğrenmen gerekiyor. Zaafiyet, sızıntılar her zaman protokoller kullanarak çıkar bunu unutma sonra temel araçlar mesela wireshark, nmap, burp suite kullanarak ctf çözerek bu işin içinde bulacaksın kendini.

Başarılar diler kolaylıklar dilerim.