Çözüldü Bu cihaza bir sürücü yüklenmiyor srs_sscfilter

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan byderdo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 129
  • Etiketler Etiketler
    sürücü
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

byderdo

Uzman
Merhaba,
Srs Audio sandbox indiriyorum fakat aşağıdaki hatayı alıyorum. Bir ayar var mış onu da kapatacaktım ama kilitlenmiş.
Srs_sscfilter.
Hatası veriyor.

Çözüm
Windows 10/11’de “Microsoft Vulnerable Driver Blocklist” anahtarı şu durumlarda gri (değiştirilemez) olur:
  1. Memory Integrity (HVCI) açıksa
    • Yol: Ayarlar → Gizlilik ve güvenlik → Windows Security → Device security → Core isolation details
    • Eğer Memory integrity AÇIK ise, Vulnerable Driver Blocklist zaten zorunlu olarak etkinleştirilmiştir ve Windows Güvenliği içindeki ayrı anahtarını değiştiremezsiniz.
  2. Smart App Control açıksa (Windows 11 22H2 ve sonrası)
    • Yol: Ayarlar → Gizlilik ve güvenlik → Windows Security → App & browser control → Smart App Control
    • Smart App Control AÇIK olduğunda, Windows Güvenliği içindeki blocklist seçeneği de kilitlenir ve gri görünür.
  3. PC, Windows “S Modu”ndaysa
    • S Modu olan cihazlarda bu tür birçok güvenlik ayarı kilitlidir; bu ayar da onlardan biri.
  4. Cihaz bir kurum tarafından yönetiliyorsa / WDAC politikası varsa
    • Eğer “Bazı ayarlar kuruluşunuz tarafından yönetiliyor” uyarısını görüyorsanız, bu blocklist Group Policy / Intune / WDAC üzerinden zorunlu tutuluyor olabilir ve yerel olarak değiştiremezsiniz.
Windows 10/11’de “Microsoft Vulnerable Driver Blocklist” anahtarı şu durumlarda gri (değiştirilemez) olur:
  1. Memory Integrity (HVCI) açıksa
    • Yol: Ayarlar → Gizlilik ve güvenlik → Windows Security → Device security → Core isolation details
    • Eğer Memory integrity AÇIK ise, Vulnerable Driver Blocklist zaten zorunlu olarak etkinleştirilmiştir ve Windows Güvenliği içindeki ayrı anahtarını değiştiremezsiniz.
  2. Smart App Control açıksa (Windows 11 22H2 ve sonrası)
    • Yol: Ayarlar → Gizlilik ve güvenlik → Windows Security → App & browser control → Smart App Control
    • Smart App Control AÇIK olduğunda, Windows Güvenliği içindeki blocklist seçeneği de kilitlenir ve gri görünür.
  3. PC, Windows “S Modu”ndaysa
    • S Modu olan cihazlarda bu tür birçok güvenlik ayarı kilitlidir; bu ayar da onlardan biri.
  4. Cihaz bir kurum tarafından yönetiliyorsa / WDAC politikası varsa
    • Eğer “Bazı ayarlar kuruluşunuz tarafından yönetiliyor” uyarısını görüyorsanız, bu blocklist Group Policy / Intune / WDAC üzerinden zorunlu tutuluyor olabilir ve yerel olarak değiştiremezsiniz.

Çözüm

Hocam dediğin gibi Smart App ve bellek bütünlüğü kapatıp açtım düzeldi teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…