Yeşil pasaportun diplomatik ağırlığı var, evet ama buna güvenemezsiniz. Belki yeşil pasaport ile gidip sizin yaşadıklarınızı yaşayan yoktur fakat dönüş bileti ve kalacak yer göstermediğinden dolayı deport edilenler olmuştur yani ben sizin dediklerinizi yalanlamıyorum. Sadece yeşil veya siyah pasaportun da sandığınız kadar güçlü olmadığını söylüyorum.
Söylemek istediğimi kaçırıyorsun. Yeşil pasaport altın anahtar değil ancak sana yapılan muameleyi değiştirir. Senin "ben bunları yaşamadım" demen yanıltıcı olacaktır. Tabi ki doğrudur, yaşamamışsındır ancak yaşamama sebebin büyük ihtimalle yeşil pasaporta sahip olman. Adımızın gri listede olduğunu da düşünürsek bordo pasaportlu sıradan vatandaşları bekleyen prosedür çok daha farklı olacaktır.

Ayrıca yeşil veya siyah pasaport sandığım kadar güçlü :rofl:
Türk vatandaşlarına asla vize vermeyen Norveç'e geldim.

Söylemek istediğimi kaçırıyorsun. Yeşil pasaport altın anahtar değil ancak sana yapılan muameleyi değiştirir. Senin "ben bunları yaşamadım" demen yanıltıcı olacaktır. Tabi ki doğrudur, yaşamamışsındır ancak yaşamama sebebin büyük ihtimalle yeşil pasaporta sahip olman. Adımızın gri listede olduğunu da düşünürsek bordo pasaportlu sıradan vatandaşları bekleyen prosedür çok daha farklı olacaktır.
Bunlara 1 ülkeye göre karar veremezsiniz. Bordo pasaportla Erasmus'tan tutun Work and Travel aracılığıyla ABD'ye bile seyahat eden oradan Kanada'ya arkadaşılarmdan sizden duyduğum şikayetleri hiç duymadım. Moldova zaten diğer Avrupa ülkelerine göre hem insani hem gelişmişlik açıdan geri kalmış bir ülke. Ölçüt bile alınamaz. Sizin yaşadığınız problemlere saygılıyım fakat durum böyle.
Ayrıca yeşil veya siyah pasaport sandığım kadar güçlü :rofl:
Kalacak yer göstermeseydim almazlardı, emin olabilirsiniz.