Pkk'lı Kürtsen bana ırkçılık yapıyolar diyip Apo yürüşüne katılırsan sana iltica yoluyla vatandaşlık veriyolar. Sadece vatandaşlık da değil. Japonya'da zamanında bunları aldı şimdi bi gazeteci bunlar Türklere böyle sorunlar çıkarmış bunlardan bize hayır gelmez diye konuşunca olaylar karışmış. Ayrıca 2000 pkk'lı Kürt Japonya'da özerklik istemiş.

Ayrıca bu PKK'lıların çıkardığı sorunlar bizim adımızı da lekeler. Pasaportu bile güçsüzleştirebilir. Belçika olmasa da Japonya'ya girişlerin biraz daha zor olcağını düşünüyorum.

Bu savaş gibi bir şey onlara göre , savaşta da her şey mübah. belli bölgedeki toprakların gerçekten kendilerinin olduğunu düşünüyorlar ve tr haklarını gasp etmiş.. (onlara göre)

Rahatlığın battığı yerlerde abartılı oluşumlar beliriyor ve o oluşumlarda hümanist takılıyor gibi görünebiliyorlar çünkü. Ulus devletlerinde de bu mağdur milliyetçilik politikası işe yarıyor. ABD'de bu yaptıkları daha az karşılık bulur mesela, çünkü ABD Avrupa ve Uzak Doğu ülkelerine nazaran ulus bilincinden yoksun.

Pasaportu bile güçsüzleştirebilir.
Hiç yurt dışına çıkmayı denedin mi? 2 yil önce Moldova’ya girerken gümrükte ayakta 40 dakikadan uzun süre bekletildim. Çantalarımı açıp aradılar, hediye paketlerini makineden geçirdiler. 15 dakika sorguya çekip soru sordular. Oradaki arkadaşım geldi, onun kimlik bilgilerini aldılar. Ondan sonra bıraktılar geçeyim.

Boyle rezilliği, böyle asagilamayi başka ülkeye yapamazlar. Moldova bir de. Allah’ın Moldova’sı. Bursa’dan küçüksünüz.

Hiç yurt dışına çıkmayı denedin mi? 2 yil önce Moldova’ya girerken gümrükte ayakta 40 dakikadan uzun süre bekletildim. Çantalarımı açıp aradılar, hediye paketlerini makineden geçirdiler. 15 dakika sorguya çekip soru sordular. Oradaki arkadaşım geldi, onun kimlik bilgilerini aldılar. Ondan sonra bıraktılar geçeyim.
Bunun birazcık'da mültecilerin Türk kimliği alıp Avrupa'ya iltica ettiğinden dolayı. Normalde mülteciler olmasaydı rahatlıkla alırlardı bizi.