Çözüldü Bu yapılar yasal mı, satın alınır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Charles Smith
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 152
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Charles Smith

Yetkin
Makaleler
6
Bu linkteki ilandaki yer alinir mi? Ilan gayet acik. Açıklamada her şey yazıyor. Bu tarz yerlere ev yapmak yasal mi? O ilanı satın alırsak sorun yasar miyiz? Elektirik, su var diyor. Yolun da yanında. Köy gibi bir topluluk olusmus. Her yerde evler var. Kooperatif hisseli degil. Belediye binasina 3 km. Tarla tapulu. Tapu ilanda da var zaten.

Elektirik ve su aboneligi olduğuna göre mantiken yasal olması gerekir diye düşündüm.

Kisaca almayi düşünüyorum. Sıkıntı yasar miyim?

Çözüm
Öncelikle imar izni olmayan bir arsaya hiçbir şey inşa edemezsin önce onu öğrenmek lazım. Daha sonra imar izni olan yere inşaat sonrası abonelikler bağlanmalı ki bu her yerde doğru düzgün ve hızlıca yapılmıyor. Elektrik aboneliği saatten mi yoksa şantiye elektriği mi ona da dikkat etmek gerek.
Elektrik ve su aboneligi olduğuna göre mantiken yasal olması gerekir diye düşündüm.

Bilen kişilere tekrar danış bence, böyle kör kütük 1.5 milyon para verilmez. Yazdığı kadarıyla kuyu suyu kullanılıyor, belediyeden alınmamış. Bizim tanıdığın arsası da imarsızdı, belediyeden abonelik alamayınca kuyu suyu çektirmişti. Belediye su aboneliğinden biraz farklı oluyor, biraz araştır. Ben de bu belediye işlerini tam bilmiyorum, belediyenin yapı birimine sordurabilirsin. Tanıdık bir emlakçı varsa ona da sor.

Öncelikle imar izni olmayan bir arsaya hiçbir şey inşa edemezsin önce onu öğrenmek lazım. Daha sonra imar izni olan yere inşaat sonrası abonelikler bağlanmalı ki bu her yerde doğru düzgün ve hızlıca yapılmıyor. Elektrik aboneliği saatten mi yoksa şantiye elektriği mi ona da dikkat etmek gerek.

Çözüm

Aciklamasinda elektirik ve su saati ile bağlı olduğu yazıyor. Ben de ev insa etmenin yasal olmadığı bildiğim için arada kalıp sormustum zaten. Böyle bir ev almak istiyorum ve bu evin saat ile aboneligi var yazıyor. Bu yüzden yasal bir ev sanırım.

Aciklamasinda elektirik ve su saati ile bağlı olduğu yazıyor. Ben de ev insa etmenin yasal olmadığı bildiğim için arada kalıp sormustum zaten. Böyle bir ev almak istiyorum ve bu evin saat ile aboneligi var yazıyor. Bu yüzden yasal bir ev sanırım.
Biz mağaza aldık sıfırdan. Saatler takılsa bile abonelik başlatılmamış olabiliyor ve o ilk süreç gerçekten çok çetrefilli olabiliyor. İzmir'de kaçak elektrikten iki vatandaşımız hayatını kaybettiği için en azından burada ilk elektriğin (şantiye değil şebeke) verilmesi çok araştırılarak yapılıyor. Mimariye uyulmuş mu? Çizimler vs. her şey prosedürüne uygun olması gerekiyor. Bu ve bunun gibi konulara dikkat ederseniz problem yaşamazsınız.

Geri
Yukarı Alt