seeraddar

Yetkin
Özet geçeceğim. Haftanın 5 günü ders çalışamıyorum. Yorgunluktan ölüyorum, bütün gün dışarıdayım. Haftanın sadece 2 günü ders çalışacak vaktim var.

Bu iki gün de şöyle geçiyor: Bir gün deneme çözüp analiz yapsam bütün vakit bitiyor. Deneme 2,5 saat sürüyor, analizini yapıyorum, ilgili konuları tekrar ediyorum; günün yarısı gidiyor zaten.

Ben AYT matematik mi çalışayım, TYT'yi mi tekrar edeyim, AYT fen mi çalışayım bilmiyorum. 90 netten 50 netlere kadar indim. Bugünkü deneme de çok berbattı, herhalde 50 net civarı gelir. Matematikten 10 tane bile işaretleyemedim; ben 30 net yapıyordum.

Şimdi AYT matematik ve TYT'yi sonuna kadar çalışsam, AYT matematikte 30, TYT'de 100 yapsam; mezuna kalırsam sadece AYT fen ve geometri sıkıntım olur diye düşünüyorum. Geometri yine çalışırım, AYT'de 5–6 net çıkarırım ama kusursuz olmaz. Yani sadece AYT'den eksiğim kalır gibi geliyor.

Aklımda bunlar var ama bir çıkış yolu bulamıyorum. Eskiden okula gitmiyordum, haftada 4 gün çalışabiliyordum; o yüzden programımı uygulayabiliyordum. Şimdi o da yok.

AYT netlerinin ne seviyede olduğuna bağlı olarak değişir. Herkesin arada kötü yaptığı dönemler olabilir. Biraz kendinizi dinlendirip tekrar bakabilirsiniz netlere. Bence AYT'ye odaklanmak çok önemli. Oradaki önemli ve çok çıkan konuları hızlıca halledip netini arttırabilirsin. Çünkü asıl sıralamayı AYT çok etkiliyor. Bu arada TYT netlerine de bakarsın. Bence biraz aradan sonra yeniden çalışmayla birlikte eskisinden de iyi yapabilirsin. Kısaca bence TYT'de biraz rahatlayıp AYT'deki önemli konulara odaklanabilirsin.

AYT netlerinin ne seviyede olduğuna bağlı olarak değişir. Herkesin arada kötü yaptığı dönemler olabilir. Biraz kendinizi dinlendirip tekrar bakabilirsiniz netlere. Bence AYT'ye odaklanmak çok önemli. Oradaki önemli ve çok çıkan konuları hızlıca halledip netini arttırabilirsin. Çünkü asıl sıralamayı AYT çok etkiliyor. Bu arada TYT netlerine de bakarsın. Bence biraz aradan sonra yeniden çalışmayla birlikte eskisinden de iyi yapabilirsin. Kısaca bence TYT'de biraz rahatlayıp AYT'deki önemli konulara odaklanabilirsin.
Ben sayısalım. Okulumda sayısallar için AYT müfredatı yok, yani AYT’m teknik olarak sıfır. Dört ay boyunca çalışabileceğim gün sayısı çok kısıtlı. Zaten çalışamıyorum; okul, staj derken bir şey yapamıyorum. Yaptığım da daha kötüye gidiyor çünkü tekrar edemiyorum.

AYT önemli ama şimdi AYT’ye odaklansam yarım yamalak ilerleyeceğim. Düzgün bir ilerleme olmayacak. Bunun yanında TYT’m daha da kötüye gidecek. Bari TYT’yi iyice toparlayayım, matematiğin konu anlatımını bitireyim diyorum. Mezuna kalırsam önümde koca bir yıl olur. O bir yılda her şeyi bitirebilirim çünkü temelim var. Her şeyi biliyorum. Matematikte birçok kitap çözerim, zor seviye kaynakları tararım, tüm branş denemelerini çözerim. Tam donanımlı şekilde girerim sınava.

Ben sayısalım. Okulumda sayısallar için AYT müfredatı yok, yani AYT’m teknik olarak sıfır. Dört ay boyunca çalışabileceğim gün sayısı çok kısıtlı. Zaten çalışamıyorum; okul, staj derken bir şey yapamıyorum. Yaptığım da daha kötüye gidiyor çünkü tekrar edemiyorum.

AYT önemli ama şimdi AYT’ye odaklansam yarım yamalak ilerleyeceğim. Düzgün bir ilerleme olmayacak. Bunun yanında TYT’m daha da kötüye gidecek. Bari TYT’yi iyice toparlayayım, matematiğin konu anlatımını bitireyim diyorum. Mezuna kalırsam önümde koca bir yıl olur. O bir yılda her şeyi bitirebilirim çünkü temelim var. Her şeyi biliyorum. Matematikte birçok kitap çözerim, zor seviye kaynakları tararım, tüm branş denemelerini çözerim. Tam donanımlı şekilde girerim sınava.
O senaryoda TYT abanmak daha mantıklı hocam. AYT'yi de seneye halledersin. Ben kendi açımdan baktım biraz. Zaten duruma göre değişir bu tarz şeyler.

Ben sayısalım. Okulumda sayısallar için AYT müfredatı yok, yani AYT'm teknik olarak sıfır. Dört ay boyunca çalışabileceğim gün sayısı çok kısıtlı. Zaten çalışamıyorum; okul, staj derken bir şey yapamıyorum. Yaptığım da daha kötüye gidiyor çünkü tekrar edemiyorum.

AYT önemli ama şimdi AYT'ye odaklansam yarım yamalak ilerleyeceğim. Düzgün bir ilerleme olmayacak. Bunun yanında TYT'm daha da kötüye gidecek. Bari TYT'yi iyice toparlayayım, matematiğin konu anlatımını bitireyim diyorum. Mezuna kalırsam önümde koca bir yıl olur. O bir yılda her şeyi bitirebilirim çünkü temelim var. Her şeyi biliyorum. Matematikte birçok kitap çözerim, zor seviye kaynakları tararım, tüm branş denemelerini çözerim. Tam donanımlı şekilde girerim sınava.

Mezuna kalmak her zaman en son seçenek olmalı. Son iki YKS kaldı şimdiki müfredatta. Seneyeki YKS'de oluşacak rekabeti hesaba kattın mı? Mezun psikolojisini hesaba kattın mı? Kontenjan düşüşünü hesaba kattın mı? Her zaman diyorum normal düzende ilerleyin istediğiniz sonuç gelmez ise eksikleri kapatıp üzerine katarsınız.

normal düzende ilerleyin istediğiniz sonuç gelmez ise eksikleri kapatıp üzerine katarsınız.
Hocam, ne yapabilirim? Haftada iki günüm var. Stajda artık çalışamıyorum. Profilimde attığım son mesaja bakın hocam; stajda muhatap olduğum insanlar bunlar.

Bir şey gelmeyeceğini biliyorum. Yani bir şeyler gelir ama çok iyi bir şey gelmez. Okumak için okumak da istemiyorum. Kendimi buna göre düzenlemem lazım.

Yarım yamalak AYT, yarım yamalak TYT bırakırsam bunun bana hiç faydası olmaz. Çünkü büyük ihtimalle mezuna kalacağım. Kalan süre belli. Önümdeki müfredatın çoğunu hayatım boyunca görmedim. Ciddi vakit ayırmam gereken konular var ama vakit yok.

Hocam, ne yapabilirim? Haftada iki günüm var. Stajda artık çalışamıyorum. Profilimde attığım son mesaja bakın hocam; stajda muhatap olduğum insanlar bunlar.

Bir şey gelmeyeceğini biliyorum. Yani bir şeyler gelir ama çok iyi bir şey gelmez. Okumak için okumak da istemiyorum. Kendimi buna göre düzenlemem lazım.

Yarım yamalak AYT, yarım yamalak TYT bırakırsam bunun bana hiç faydası olmaz. Çünkü büyük ihtimalle mezuna kalacağım. Kalan süre belli. Önümdeki müfredatın çoğunu hayatım boyunca görmedim. Ciddi vakit ayırmam gereken konular var ama vakit yok.

Hayatsız gibi AYT basmanıza gerek yok. Biliyorum TYT düşüşleri endişelendiriyor ancak normal şey bunlar. Bende bu zamanlar net düşüşleri yaşadım. Ancak önemli olan bu düşüşün bilgi mi dikkat eksikliğinden mi kaynaklı olduğunu bulmak. Dikkat ise kafanızı biraz boşaltıp öyle dönün denemelere. Günde 18 saat ders çalışmadınız diye gerilemiyorsunuz. Normal tempo ilerleyin. TYT'yi tekrar edin AYT'den yeni konu öğrenip test çözün.